Tuning & styling

Audi A6 van ABT Sportsline: ABT AS6

De Audi A6 is nog maar net op de markt en ABT Sportsline heeft al een styling-pakket voor de nieuwe A6 ontwikkelt. De ABT AS6, zoals de door ABT onder handen genomen Audi A6 heet, is subtiel maar zeker niet onopvallend.

ABT Sportsline staat bekend om zijn tuning en styling van auto’s van het VAG-concern en met name van Audi’s. Bovendien neemt het ABT Sportsline team deel aan de DTM. Veel ervaring heeft ABT met het tunen en stylen van Audi-modellen en daardoor kan men elke keer weer zeer snel inspelen op nieuwe modellen. Zo ook van de nieuwe Audi A6, die nog maar net op de markt is.
 
Spoilerwerk
Wat aan de voorkant in het oog springt is de andere voorbumper met geïntegreerde voorspoiler. Dit geeft de A6 een nog sportievere en krachtigere uitstraling. Aan de zijkant springen de forse lichtmetalen wielen in het oog. Abt levert voor de A6 lichtmetalen wielen tot 19 inch. De achterkant valt het meeste op. Op de kofferbak is een achterspoiler gemonteerd die ver doorloopt naar de zijkant van de auto. Daaronder is een nieuwe achterbumper zichtbaar die is voorzien van het nodige ‘spoilerwerk’. Door die achterbumper heen komen aan beide kanten twee dikke uitlaatpijpen. De uitlaatpijpen verraden het sportuitlaatsysteem van Abt.
 
Technisch
Een echt pakket is niet volledig als er geen verlagingskit leverbaar is. ABT doet het meteen goed en levert een traploos verstelbaar onderstel voor de A6. Wat ook niet mag ontbreken is tuning. ABT heeft voor de 3.0 V6 TDI een tuning programma in ontwikkeling. Hierover zijn nog geen gegevens bekend maar met een standaard vermogen van 225 pk kan het alleen maar nog leuker worden!

Gerelateerde artikelen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.