Tuning & styling

Opgevoerde Jaguar XJ van Arden

Best bijzonder eigenlijk: een getunede en gestylde Jaguar XJ. Verantwoordelijk voor deze actie is Arden, die XJ heeft voorzien van dikke wielen, spoilers, in car entertainment en de motor is behoorlijk opgevoerd.

Als je de XJ van Arden ziet weet je meteen dat ´ie niet standaard is. Toch is het geen verbouwing die de auto geheel uit zijn verband trekt. De klasse van de XJ blijft bestaan maar dan net even iets sportiever. Dat is gerealiseerd door onder andere de montage van een andere voorbumper met geïntegreerde voorspoiler, zij-skirts en een spoilertje onder de achterbumper. OZ is verantwoordelijk voor de 20" lichtmetalen velgen die ontworpen zijn door Arden.

Om de XJ niet alleen sportief te laten lijken maar ook sportief te laten rijden heeft Arden de 4.2 liter V8 uit de XKR onder handen genomen. Hij is opgeboord tot 4.6 liter en levert nu een vermogen van 500 pk, een winst van 45 pk. Hierbij is geen gebruik gemaakt van chiptuning, maar heren tuners van Arden zijn echt hard aan het werk geweest door het blok uit te boren, nieuwe zuigers en nieuwe krukassen te monteren.

Het interieur is zeer bijzonder te noemen. De stoelen hebben heel klassieke en speciale bekleding, maar aan de andere kant is er de meest moderne elektronica gemonteerd. De Arden XJ is uitgerust met een compleet multimedia systeem dat bestaat uit een DVD-speler, Computer, TV en diverse communicatie. Voor de kopers van een XJ die weleens gereden worden is het helemaal ideaal, je kunt achterin de auto rustig doorgaan met werken.

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.