Tuning & styling

Steinmetz neemt Opel Astra H onder handen!

Niet zo geliefd als de Volkswagen Golf, maar ook de Opel Astra wordt vaak flink verbouwd. Steinmetz is er snel bij en presenteert een getunede en gestylde Astra.

Bij de ontwikkeling van de Steinmetz Astra is continue gedacht aan twee dingen: sportiviteit en een dynamisch uiterlijk. En dat is bij het eerste aanzicht best gelukt!

De motor die in deze Astra ligt is een 1.7 CDTI die standaard 100 pk en 188 Nm levert. Steinmetz heeft door toepassing van een chip en een ander uitlaatsysteem 18 pk en 6 Nm extra weten te behalen. Niet echt veel al zeggen wij het zelf. Daarom ook laat Steinmetz al meteen weten dan men nog bezig is met de ontwikkeling van een ander tuning-pakket.

Voor een sportievere uitstraling en een betere wegligging is de Astra 30 mm verlaagd. Dit zorgt voor een betere stabiliteit in de bochten maar ook voor snelle wendingen op bijvoorbeeld de snelweg verhoogd het de veiligheid. Om de verlaging af te maken zijn er diverse soorten lichtmetalen velgen leverbaar. Want bij een verlaagde auto horen toch zeker ook een paar dikke lichtmetalen wielen? Het echte werk zijn de 18" wielen met 225/40 R18 banden. Verder is er nog keuze voor 16" en 17" exemplaren.

Het meest opvallende is de styling van het exterieur. Andere bumpers, de specifieke Steinmetz-grille, side-skirts, sportspiegels, een achterspoiler en wat details sieren de nieuwe Astra van Steinmetz.

Het interieur is ook niet ongewijzigd gebleven. Kleine details zoals een aluminium pookknop, een aluminium handrem en aluminium pedalen maken het geheel net even sportiever.

Steinmetz laat weten dat alle onderdelen door de TUV zijn goedgekeurd en leverbaar zijn via de Opel dealers. Wie zijn Astra dus wil onderscheiden van de massa? Steinmetz weet er wel raad mee!

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.