Tuning & styling

Automatten maken je interieur pas echt af!

De automat is een ondergeschikt kindje. We doen van alles aan onze auto om deze mooi te maken maar een setje automatten kan er niet vanaf. Zonde eigenlijk want het maakt je interieur pas echt af.

Automatten zijn waarschijnlijk een van de minst besproken  onderdelen in het  interieur van een auto. En waarom ook niet? Ze liggen op de bodem, na een paar jaar zijn ze versleten en die leuke aanbieding van de doe-het-zelf zaak of autoshop lag er na een paar weken al als een vaatdoekje bij.
 
Wat is eigenlijk het nut van automatten? De meest belangrijke functie van een set matten is bescherming. Door een set matten op de bodem van de auto te leggen zorgt u ervoor dat het tapijt dat op de bodem van de auto ligt niet beschadigd. Dit is noodzakelijk omdat deze bekleding niet eenvoudig te vervangen is. Een goed set automatten staat dus garant voor een hogere restwaarde van de auto.
Maar dat is natuurlijk niet alles naast de praktische functie van automatten is er ook nog de verfraaiende functie. Door in uw auto een mooi en goed passende set automatten te leggen geeft u de uitstraling van het interieur een nieuwe impuls. Want zeg nou zelf, zo’n vodje ergens tussen stoel en gaspedaal is toch ook geen gezicht. Natuurlijk kan u het probleem oplossen met een universeel set matten. Maar het ligt voor de hand dat de pasvorm nooit goed kan zijn voor alle verschillende auto’s die in ons land rondrijden. Want in de regel hebben de matten van elk verschillend model een andere vorm. En wanneer u de gehele bekleding wilt beschermen is een pasvorm set sterk aan te raden.
 
Natuurlijk moet ook de veiligheid in het oog worden gehouden. Koop bij voorkeur een set auto-matten met een bevestigingssysteem in, op z’n minst, de bestuurdersmat. Niet alleen is het verschuiven van de mat hoogst irritant, het is ook nog eens gevaarlijk. U wilt er niet denken dat uw mat klem komt te liggen ergens tussen de pedalen. Kijk daarom de volgende keer dat u in uw auto stap eens of het interieur van uw auto iets extra’s kan gebruiken.
 
On Line Car Design, opgericht in 2001, kan voor bijna alle auto’s pasvorm automatten leveren in verschillende kleuren en met een bevestigingssysteem, ook originele systemen. Neem gerust een kijkje op www.auto-matten.nl en laat u uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben met de eigenaar gesproken en zijn in ieder geval enorm enthousiast. De matten liggen perfect pasvorm en zijn niet van originele te onderscheiden. Meer informatie op www.auto-matten.nl

Gerelateerde artikelen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.