Tuning & styling

Volkswagen Golf Variant met Caractere-bodykit

De Belgische tuner Caractere heeft een bodykit voor de Volkswagen Golf Variant ontwikkeld. De Duitse stationwagon krijgt hierdoor een lekker sportieve uitstraling mee. De bodykit bestaat uit de nodige spoilers en een setje 19 inch lichtmetalen wielen.

Zonder al te veel poespas is de Golf Variant een keurige, maar tikkeltje saaie stationwagon. Nu kan er worden gekozen voor diverse sportpakketten rechtstreeks vanaf de fabriek, maar het blijft allemaal bescheiden. Tuner Caractere levert vanaf heden dan ook een echt sportieve bodykit voor de Golf Variant. Daarbij zijn alle onderdelen afzonderlijk van elkaar te bestellen.

Complete bodykit
Aan de voorzijde kenmerkt de bodykit zich door een compleet nieuw front. De voorbumper is voorzien van lekker dikke luchtinlaten waardoor het model wel iets weg heeft van de Golf R32. Tegelijkertijd kan de grille worden vervangen door een exemplaar met gaas en zien we een rood lijntje zoals dat ook bij de Golf GTI het geval is. Van opzij bekeken springen de 19 inch lichtmetalen wielen direct in het oog. De zijskirts zorgen er daarbij voor dat de auto ook optisch wat lager lijkt. Tot slot kan er op de achterklep een forse spoiler worden gemonteerd. Het geheel geeft de Golf Variant een sportieve uitstraling dat enigszins doet denken aan de door Volkswagen Individual ontwikkelde Golf Variant RaVe 270.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt

Autonieuws
Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.