Tuning & styling

Rinspeed X-treme gebaseerd op de Porsche Cayenne

De Zwitserse tuner Rinspeed staat vooral bekend om opvallende conceptcars. Maar het bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte om Porsche’s te tunen. En dat doet men dan ook nog steeds. Hun nieuwste creatie is de Rinspeed X-treme, gebaseerd op de vernieuwde Porsche Cayenne.

Het aërodynamicapakket dat Rinspeed voor de Cayenne heeft ontworpen past op elke motorvariant. De compleet nieuwe voorbumper bepaalt daarbij het extra sportieve beeld aan de voorzijde. De grote luchtinlaten evenals de voorspoiler geven de Cayenne die typische Rinspeed-look. De forse wielkasten doen de SUV breder en nog dynamischer lijken dan deze al is. Bovendien zorgen de zijskirts ervoor dat deze extra brede wielkasten optisch met elkaar verbonden worden. Aan de achterzijde heeft Rinspeed compleet nieuwe bumper gemonteerd met daarin een geïntegreerde diffusor. De dubbele chromen uitlaatpijpen zorgen daarbij voor een extra high-light en suggereert veel vermogen onder de motorkap. Rinspeed spreekt van ruim 600 pk, maar verdere specificaties geeft de tuner niet vrij.

23 inch wielen
Het contact met de weg wordt verstevigd dankzij de enorme banden met typische Rinspeed lichtmetalen wielen. Rondom zien we 315/25 ZR23 wielen die speciaal gemaakt zijn voor snelheden tot boven de 300 km/h. Voor een verbeterd rijgedrag werd de Cayenne met 35 mm verlaagd en kan de luchtvering nog eens 75 mm extra zakken.

Interieur naar wens
Het interieur kan door Rinspeed geheel naar smaak van de toekomstige eigenaar worden aangekleed. Exclusieve leersoorten, carbon, aluminium en zelfs speciale houtsoorten kunnen het interieurbeeld bepalen. Daarbij levert Rinspeed de meest moderne audio-/navigatie en entertainmentsystemen.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.