Tuning & styling

Audi A4 nog dynamischer dankzij Abt

De nieuwe Audi A4 is door Abt Sportsline nog dynamischer gemaakt. De tuner uit het Duitse Kempten wist de originele merkwaarden van Audi naar een nog sportiever plan te tillen. Een agressieve bodykit, meer vermogen voor alle motoren en een sportonderstel maken de Audi Abt AS4 tot een sportieve keuze.

De Audi A4 is sinds jaar en dag één van de favoriete objecten voor mening Duitse tuner. Abt Sportsline heeft dankzij een nauw contact met de fabriek vaak de primeur. Zo ook met de compleet nieuwe A4. Dankzij Abt werd de A4 een tikkeltje agressiever en vooral sportiever. Aan de voorzijde zien we dat terug in de compleet nieuwe voorbumper met grote luchtinlaten en een krachtige uitstraling. Menigeen zal de luchtinlaten in de voorschermen misschien wat ´too much´ vinden maar het onderstreept wel de sportieve ambitie van Abt. Wat verder in het oogt springt zijn de zijskirts, de aangepaste achterbumper met geïntegreerde diffusor en het sportuitlaatsysteem. Als kers op de taart monteert Abt een spoiler op de kofferbak. Volgens de tuner is die niet alleen mooi om te zien, maar zorgt het ook voor meer neerwaartse druk op de achterwielen.

Motorengamma
Voor de A4 is een breed gamma aan moderne motoren leverbaar. Volgens Abt vormen die stuk voor stuk een prima basis om verder te tunen. Zo is de nagelnieuwe 1.8 TFSI getuned tot 200 pk (origineel 160 pk) en 310 Nm. Maar wie nog verder wil gaan kan kiezen voor een 240 pk sterke variant van deze viercilinder benzinemotor. De 2.0 TDI is standaard al goed voor een vermogen van 143 pk, maar kan door Abt naar 170 of 200 pk worden getuned. Voor de 2.7 liter V6 TDI-motor betekent een bezoek aan Abt dat er maar liefst 230 pk (origineel 190 pk) op het asfalt wordt overgebracht. Tot slot is de 3.0 TDI-motor te upgraden tot een vermogen van 300 pk (origineel 240 pk) en een koppel van maar liefst 600 Nm.

Sportonderstel
Het sportonderstel geeft de A4 een nog sportiever rijgedrag. DTM-coureur Christian Abt het er persoonlijk voor gezorgd dat het onderstel tot in detail is afgesteld. En wanneer je het vermogen ook echt gaat aanspreken kan er tevens worden gekozen voor extra krachtige remmen. Het plaatje wordt echter pas compleet wanneer er ook gekozen wordt voor de AR of BR lichtmetalen velgen die leverbaar zijn in 18, 19 en 20 inch.

Gerelateerde artikelen

Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant

Autonieuws
Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Brutraler front voor vernieuwde Audi A4

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.