Tuning & styling

Carlsson CM55 K: Nog meer te wensen?

Als je een Mercedes SLK 55 AMG hebt, heb je dan nog meer te wensen? Jazeker wel een Carlsson CM55 K, ofwel een door Carlsson compleet omgebouwde versie van de SLK 55 AMG met maar liefst 480 paarden onder de kap!

Door de montage van een Kompressor van Carlsson weet de Duitse tuner maar liefst 480 pk op te wekken. Het indrukwekkend koppel van 650 Nm komt al vrij bij 2.800 tpm. In vergelijking met de ’standaard’ SLK 55 AMG is dit een verschil van 120 pk en 150 Nm. De CM55 K sprint in 4,1 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op 315 km/h.

Al dit geweld moet natuurlijk wel op tijd tot stilstand komen en daarom monteert Carlsson een speciaal voor deze auto ontwikkeld remsysteem met immense remschijven. Deze schitteren achter 19“ lichtmetalen velgen met daaromheen Dunlop banden in het formaat 265/30.

Niet alleen voor een mooiere look maar ook voor een verbetering van het zwaartepunt zijn er andere schokdempers en vering gemonteerd. De vering en demping zijn bovendien nog eens naar eigen wens instelbaar.

Vanbuiten is de CM55 K duidelijk herkenbaar als een auto van Carlsson en niet als een SLK 55 AMG. Door de montage van het nodige spoilerwerk aan de voor- en de achterzijde van de auto krijgt ’ie een nog sportiever uiterlijk. Uit de Carlsson sportuitlaat klinkt een prachtig zwaar geluid en valt door zijn vier pijpen zeker in het oog.

Ook het interieur moest eraan geloven. De CM55 K heeft een volledig lederen interieur met diverse sportieve accenten op de pook en het stuur.

Mocht de CM55 K een beetje teveel van het goede zijn dan levert Carlsson ook een model op basis van de SLK200. Deze gaat door het leven als Carlsson CK20 en heeft met een vermogen van 195 pk en een koppel van 270 Nm ook zeker geen klagen. De sprint van 0-100 km/h verloopt in 6,7 seconden en de topsnelheid ligt op 234 km/h.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz SLC-klasse strekt de benen

Spyshots
Mercedes SLK
> Artikel lezen

Officieel: Mercedes SLC is gefacelifte SLK

Autonieuws
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.