Tuning & styling

Opel Vectra Stationwagon van Steinmetz

De Opel Vectra Stationwagon is nog niet lang op de markt of Opel-tuner Steinmetz heeft alweer de nodige aanpassingen bedacht. Spoilers, uitlaat, velgen en motortuning kenmerken de Steinmetz Vectra.

Voor het uiterlijk vertoon zorgt allereerst de kenmerkende Steinmetz-grille zonder logo. Behalve dat wordt de Vectra gekenmerkt door een sportieve voorbumper, sportspiegels, zij-skirts en niet te vergeten 5-spaaks lichtmetalen velgen leverbaar van 16-18 inch. Aan de achterzijde van de Vectra sprint meteen het dubbele uitlaatsysteem in het oog en ook de achterbumper, die volledig opnieuw is vormgegeven, zal je niet onopgemerkt voorbij gaan. De gemonteerde spoiler op de achterklep is van een flink formaat en moet zelfs voor een betere aerodynamica zorgen. Behalve dat is er o.a. nog een alu-tankdop en striping leverbaar.

Motortuning voor diesels
Het blijft bij de Vectra van Steinmetz echter niet beperkt tot uiterlijk vertoon. Ook de techniek is behoorlijk onder handen genomen. Om te beginnen is het vermogen van de 2.2 DTI opgeschroeft van 125 pk tot 150 pk. Het maximale koppel van 330 Nm is beschikbaar bij 2.200 tpm. Ook de 3.0 CDTI is aan chiptuning onderheven waardoor dit topmodel nu geen 177 maar 200 pk levert. Het koppel is gestegen van 370 naar 440 Nm.

Interieur met veel aluminium accenten
Aan alles is gedacht en dus ook aan het interieur. Steinmetz heeft voor de Vectra (Stationwagon) veel aluminium accenten in het interieur gebruikt. Dit is o.a. terug te vinden in de schakelpook, de handrem, de pedalen en zelfs in de vloermatten waarin met aluminium letters ´Steinmetz´ is terug te vinden.

Naast de Opel Vectra levert Steinmetz ook voor alle andere Opel modellen diverse tuning & styling mogelijkheden. Dit varieert van lichtmetalen velgen en bumpers tot chiptuning en verlagingssetjes.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Vectra en Signum goedkoper

Autonieuws
Nieuwe Opel Vectra en Signum goedkoper
> Artikel lezen

Opel Vectra OPC ondergaat hogesnelheidstesten

Spyshots
Opel Vectra OPC ondergaat hogesnelheidstesten
> Artikel lezen

Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC

Autonieuws
Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC
> Artikel lezen

Opel Vectra enkel nog in luxe uitvoering

Autonieuws
Opel Vectra enkel nog in luxe uitvoering
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.