Tuning & styling

AC Schnitzer neemt BMW X3 onder handen

AC Schnitzer zou AC Schnitzer niet zijn als ze niet meteen in zouden spelen op nieuwe BMW modellen, dus ook de X3. Hierbij het resultaat van de sportieve ombouw van de BMW X3 door AC Schnitzer.

Allereerst heeft men de 3.0 liter dieselmotor onder handen genomen. Het vermogen is gestegen van 204 naar 245 pk en het koppel van 410 naar 460 Nm. Dat betekent dat de al niet langzame X3 hier dus flink mee vooruit is gegaan.

Het onderstel van de X3 is door AC Schnitzer geheel aangepast. Jaren van ontwikkeling zijn er vooraf gegaan aan het X-ROAD systeem dat ervoor zorgt dat je op alle soorten wegen en met alle weerstypen de beste grip en rij-eigenschappen hebt. De X3 is 20-30 mm verlaagd en speciale schokdempers zijn een garantie voor een perfecte, sportief te rijden X3.

Ook nieuwe lichtmetalen velgen horen bij de gehele ombouw. In verschillende soorten en maten levert AC Schnitzer velgen voor de X3. Het varieert van 17 tot 21 inch en je wielkasten zijn dus behoorlijk op te vullen.

Om het geheel kracht bij te zetten is er een compleet spoilerpakket ontwikkeld voor de X3. Dit omvat o.a. een andere voorbumper met luchtinlaten, zij-skirts, een andere achterbumper en de nodige spoilers. Voor een extra stoer vertoon zorgen de metalen buizen onderlangs de dorpels.

Tot slot is het interieur nog aan te kleden met carbon of zilver-look en zijn er twee andere stuurtjes leverbaar met leer of carbon. Binnenkort zullen er ook andere pedalen, voetsteun, schakelpook en handrem worden geleverd. Op de vloer liggen speciale AC Schnitzer vloermatten.

Gerelateerde artikelen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.