Tuning & styling

BMW X5 in Hamann-outfit

Hamann Motorsport levert een uitgebreid tuningspakket voor de nieuwe BMW X5 (E70). De BMW X5 kan door Hamann worden voorzien van diverse spoilers, lichtmetalen wielen (tot 23 inch), sportvering en een naar wens samengesteld interieur.

Hamann Motorsport is één van de grotere BMW-tuners. De Duitse tuner is er dan ook spoedig bij om een tuningsprogramma voor het nieuwe model te ontwikkelen. Aan de buitenzijde bestaat het pakket uit onder meer een nieuwe voorspoiler die onder de standaard bumper kan worden gemonteerd. Aan de achterzijde is de complete bumper vervangen en op de achterklep is een spoiler gemonteerd. Het aanbod aan lichtmetalen wielen bestaat uit vier verschillende designs. Daarbij is de Edition Race zelfs leverbaar in 23 inch. Wie daarvoor kiest krijgt bovendien banden in de afmeting 315/25 ZR23.

Chiptuning X5
Het complete motorengamma van de BMW X5 kan door Hamann worden getuned. Voor de 3.0si wist Hamann een motorenwinst van 14 pk en 25 Nm te behalen. Het vermogen van de 3.0d steeg van 235 naar 265 pk en het koppel van 520 naar 600 Nm. Het topmodel - de 4.8i V8 - kreeg er 18 pk bij en komt nu op een totaal van 373 pk.

Interieur
Tot slot kan ook het interieur een extra sportieve tint krijgen. Zaken als aluminium pedalen, speciale vloermatten en lederen bekleding in elke gewenste kleur behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kan Hamann het interieur voorzien van een DVD-speler, TV-tuner en PlayStation.

Gerelateerde artikelen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X7 heeft Bentley Bentayga in 't vizier

Autonieuws
BMW X7
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.