Tuning & styling

Rinspeed geeft Porsche 911 Turbo extra boost

Rinspeed lanceert een exclusief accessoires- en tuningsprogramma voor de Porsche 911 Turbo. De Zwitserse Porsche-specialist heeft de 911 Turbo (997) op tal van punten verder verbeterd en de prestaties naar een ongekend niveau getild.

We kennen Rinspeed voornamelijk van de bijzondere conceptcars die de Zwitsers jaarlijks op de Autosalon van Genève presenteren. Maar Rinspeed is veel meer dan dat. Het bedrijf is namelijk vooral gespecialiseerd in het tunen van Porsches. En wie Porsche-tuner is kan daarbij de fantastische 911 Turbo niet ongemoeid laten. Zo ook Rinspeed niet.

600 pk en 800 Nm
Het meeste geweld ligt in dit geval onder de motorkap. De turbogeblazen boxermotor in de 911 Turbo is goed voor een vermogen van 480 pk en een koppel van 620 Nm. Dankzij die waarden weet de sportcoupé in 3,9 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 310 km/h te behalen. Meer is altijd beter horen we de tuners dikwijls roepen en dat geldt bij Rinspeed zeker ook. Dankzij aanpassingen aan de turbo´s, een nieuw carbon luchtinlaatsysteem, verbeterde intercoolers en een high performance uitlaatsysteem werd het vermogen verder opgeschroefd. De 3.6 liter zescilinder weet in de 911 Turbo van Rinspeed een vermogen van 600 pk en een koppel van 800 Nm op de wielen over te brengen. Wie dat wenst kan daardoor in 3,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten en het pas bij 343 km/h voor gezien houden. Daarmee is deze sportauto één van de snelste ter wereld.

Aangepast exterieur
Om het indrukwekkende vermogen meer kracht bij te zetten heeft Rinspeed ook aan de buitenzijde wat aanpassingen doorgevoerd. De nieuwe voorspoiler gemaakt van carbon zorgt voor extra neerwaartse druk. De speciale zijskirts verbinden de vóór- en achterzijde optisch met elkaar. En aan de achterzijde zien we een nieuwe bumper met geïntegreerd uitlaatsysteem. Om het plaatje compleet te maken monteerde Rinspeed verder nog 20 inch lichtmetalen wielen, carbon covers voor de buitenspiegels en een vleugel op de achterzijde.

Gerelateerde artikelen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.