Tuning & styling

Jeep Compass in StarTech-outfit

De opvallende Jeep Compass is door tuner StarTech van sportieve accessoires voorzien. De Compass van StarTech is aan de voor- en achterzijde duidelijk herkenbaar door de aluminium-kleurige bumpers. Behalve dat werd ook motorisch het één en ander aangepast.

De Jeep Compass is niet bepaald een alledaags vormgegeven auto. Het is duidelijk een Jeep, maar de Amerikaanse fabrikant van 4x4´s heeft met de Compass een opvallend uitstapje gemaakt. Tuner StarTech maakt daar graag gebruik van en maakt de Compass nog opvallender. Aan de voorzijde zien we een compleet nieuwe bumper gespoten in een zilvergrijze kleur. Deze alu-look voorbumper in combinatie met de grote ronde mistlampen bevestigen het 4x4-karakter van de Compass. Van opzij bekeken wordt de sportieve look van deze auto benadrukt dankzij de grote zijskirts. De achterzijde is net als de voorzijde voorzien van een nieuwe bumper. Daar doorheen zien we vier dikke uitlaatpijpen die onderdeel uitmaken van het sportuitlaatsysteem.

180 pk dieselmotor
Achter de zevensleufs grille van de Compass vinden we een 2.0 liter turbodieselmotor. De diesel werd door StarTech getuned van 140 naar 180 pk en het koppel steeg tot 360 Nm (tussen 1.750 en 2.500 tpm). Het onderstel van de Amerikaanse SUV werd met 30 mm verlaagd. Hierdoor zijn de sportieve eigenschappen van het model iets toegenomen. Om het plaatje compleet te maken werden de standaard lichtmetalen wielen vervangen door 20 inch exemplaren van StarTech. Voor de banden is gekozen voor 245/35 R20.

Interieur
Tot slot werd ook het interieur aangepakt. Behalve een lederen en aluminium afwerking van het dashboard werden er speciale velours matten ingelegd.

Gerelateerde artikelen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Jeep strooit met special editions in Parijs

Autonieuws
Jeep strooit met special editions in Parijs
> Artikel lezen

Jeep Compass Black Edition gaat op zwart

Autonieuws
Jeep Compass Black Edition gaat op zwart
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.