Tuning & styling

Gevleugelde Seat Leon FR van JE Design

JE Design geeft de Seat Leon letterlijk en figuurlijk vleugels. Want behalve de vleugeldeuren en de forse spoiler is de auto ook onderhuids flink opgepept. De 2.0 liter benzine- en dieselmotor kregen aanzienlijk meer vermogen waardoor de prestaties flink verbeterden.

Seat levert de Leon FR zowel met een diesel- als met een benzinemotor. De 2.0 TDI dieselmotor is standaard al goed voor een vermogen van 170 pk en een koppel van 325 Nm. JE Design tunede de motor tot 193 pk en 410 Nm. Daarmee verloopt de acceleratie van 0-100 km/h in 7,6 seconden en wordt een topsnelheid van 224 km/h haalbaar. Standaard is de Leon FR TDI goed voor een acceleratie van 0-100 km/h in 8,2 seconden en een topsnelheid van 218 km/h. De 2.0 TFSI-motor van de Leon kreeg 244 pk en 355 Nm. Dat betekent een stijging van maar liefst 44 pk en 75 Nm. Met deze getunede motor is de Leon goed voor een sprint naar de honderd in 6,5 seconden (seriemodel 7,3 sec) en een topsnelheid van 235 km/h (seriemodel 229 km/h).

Bodystyling
Geheel passend bij deze sportievere prestaties is ook het exterieur aangepakt. Aan de voorzijde werd een speciale grille en voorspoiler gemonteerd. Van opzij zijn het de zijskirts die in het oog springen. Aan de achterzijde is de Leon FR van JE Design herkenbaar aan de sportieve achterbumper en de spoiler op de achterklep. Wie aan deze kenmerken nog niet genoeg heeft kan ook nog eens een uitlaatsysteem met vier dikke uitlaatpijpen laten monteren.

Onderstel en velgen
Het onderstel werd eveneens aangepakt. JE Design biedt de keuze uit een vijftal lichtmetalen velgen in 17, 18 en 19 inch. Dankzij een set sportveren kan de auto met 30 mm worden verlaagd. Het vertragend vermogen kan worden verbeterd dankzij een set extra grote remmen.

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.