Tuning & styling

Stoere SUV: Dodge Nitro van StarTech

StarTech heeft de Dodge Nitro voorzien van een sportiever uiterlijk. De stoere Amerikaanse SUV werd door de Duitse tuner op diverse fronten aangepakt. Zo werden een andere voor- en achterbumper gemonteerd en staat de Startech Nitro op 20 inch lichtmetaal.

De Dogde Nitro is alles behalve een saaie en degelijke SUV. De stoer vormgegeven Amerikaan is opvallend, hoekig en oogt robuust. StarTech was echter van mening dat de Nitro nog wel een beetje meer sportiviteit kon gebruiken. Aan de voorzijde werd de standaard bumper vervangen door een exemplaar van de tuner. Deze bumper is sportiever vormgegeven en geeft de Nitro een extra stoere uitstraling. Datzelfde geldt voor de achterzijde waar StarTech ook de standaard bumper heeft vervangen. Deze sportbumper biedt plaats aan de vier dikke uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem.

20 inch lichtmetaal
Geheel passend bij de robuuste en stoere uitstraling van de Nitro zijn de 20 inch vijfspaaks lichtmetalen wielen. Deze zijn voorzien van 265/45 R20 banden die het toegenomen vermogen over kunnen brengen op de weg. Bij enkel optische tuning is het namelijk niet gebleven. De dieselmotor van de Dodge werd getuned van 140 naar 180 pk. Het maximum koppel steeg van 310 naar 360 Nm.

Interieur
Om de sportieve uitstraling compleet te maken heeft StarTech ook een programma ontwikkeld voor het interieur. Daar zien we vooral aluminium accenten voor het dashboard, de pookknop en de handremhendel. Bovendien kunnen de stoelen worden bekleed leer in een kleur naar keuze.

Gerelateerde artikelen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Dodge Nitro komt in 2006 naar Europa

Autonieuws
Dodge Nitro komt in 2006 naar Europa
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.