Tuning & styling

Nieuwe Mini met Hamann-touch

De originele Mini is al een aandachtstrekker, maar de Mini van Hamann des te meer. Na een bezoek aan de Duitse tuner uit Laupheim zorgt de nieuwe Mini voor meer aandacht dan ooit te voren. Dat alles is te danken aan een aerodynamicapakket, een set Hamann-wielen en een spectaculair geluid.

Het kart-karakter van de nieuwe Mini bracht in 2001 veel teweeg. De rij-eigenschappen van de compacte Britse auto werd door velen geprezen. Met de komst van de tweede generatie - eind 2006 - wist Mini die rij-eigenschappen nog verder te verbeteren. Behalve dat werd ook het uiterlijk van de auto aangepast. Ondanks dat elke Mini zorgt voor de nodige begerenswaardige blikken, kan het volgens tuner Hamann nog wel wat extremer. En dat heeft de Duitse tuner dan ook gedaan.

Aerodynamicapakket
Allereerst levert Hamann een sportief aerodynamicapakket voor de Mini. Aan de voorzijde zien we een voorspoiler, van opzij geven de zijskirts een sportieve aanblik en aan de achterzijde is het de tweedelige achterbumper die de aandacht trekt. Optioneel levert Hamann sportieve bestickering voor onder meer het dak, de motorkap, de zijportieren en de achterklep. Deze ´decoratie´ is leverbaar in zilver, zwart en wit.
Verlaagd onderstel
Om de wielkasten van de Mini volledig op te vullen levert Hamann een drietal verschillende lichtmetalen wielen. Deze zijn leverbaar in 17 en 18 inch. Verder is het onderstel met 50 mm aan de voorzijde en 30 mm aan de achterzijde te verlagen. Dat moet de rij-eigenschappen nog verder ten goede komen. Om de Hamann-touch geheel compleet te maken monteert men een sportuitlaatsysteem met twee uitlaapijpen van 90 mm doorsnede. Behalve voor een lekker dikke look van de achterzijde zorgt dit ook voor een sportief geluid.

Interieur met aluminium en carbon
Wie de Mini nog verder wil individualiseren kan ook het interieur aanpakken. Hamann heeft vele sportieve accessoires speciaal voor het interieur van de Mini. Zo kunnen de deurgrepen, de handremhendel en de pookknop worden uitgevoerd in aluminium. Bovendien kunnen diverse onderdelen van het interieur met carbon worden aangekleed. Tot slot zijn er zwarte Hamann vloermatten.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.