Tuning & styling

Abt AS7-R: Audi Q7 uit Kempten

Abt Sportsline presenteert de Abt AS7-R op basis van de Audi Q7. De SUV van Audi is door de tuner uit Kempten voorzien van een sportiever uiterlijk, 22 inch lichtmetalen wielen en 150 pk extra vermogen.

De letter R staat bij Abt voor Racing. De toevoeging R in de naam AS7-R spreekt dan ook boekdelen. Abt heeft de 4,2 liter V8 uit de Q7 namelijk voorzien van 150 pk extra. Daarmee komt de achtcilinder op een maximum vermogen van 500 pk. In slechts 5,9 seconden sprint de SUV naar 100 km/h en op de Autobahn moet een snelheid van 260 km/h haalbaar zijn.

22 inch lichtmetaal
De sportieve inborst van de AS7-R werd door Abt ook visueel overgebracht. Aan de voorzijde monteerde de tuner een voorspoiler onder de bumper. Verder werd de auto voorzien van een opvallende kleurstelling en het nodige spoilerwerk aan de zijkant en achterkant van de Q7. Om het geheel af te ronden werd de Q7 geschoeid op 22 inch lichtmetaal.

Rear-Seat-Entertainmentsysteem
In het interieur monteerde Abt de meest moderne elektronica. In samenwerking met Alpine worden de achterpassagiers getrakteerd op een Rear-Seat-Entertainmentsysteem met 10 inch schermen, DVD-wisselaar, iPod, TV-tuner en een PlayStation 2.

Gerelateerde artikelen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.