Tuning & styling

TechArt Wide Body Cayman S

TechArt presenteert een Wide Body variant van de Porsche Cayman S. Na de presentatie van de Boxster Wide Body heeft de Porsche-tuner nu ook een superdikke Cayman S in het programma. Behalve een extreem sportief uiterlijk is de auto ook onderhuids extra krachtig.

De Porsche Cayman S van TechArt valt niet over het hoofd te zien. Vooral wanneer de auto in een gele kleur is gespoten is het een aandachtstrekker eerste klas. De voor- en achterbumper werden compleet vervangen door speciale exemplaren van TechArt. Aan de voorzijde zien we grote luchtinlaten en een laag doorgetrokken bumper. Aan de zijkant werd de auto extra dik gemaakt en ook de achterzijde is alles behalve standaard. De diffusor en de enorme spoiler ronden het geheel af.

Functionele tuning
Behalve een sportieve look heeft de bodykit ook een functie. TechArt heeft alle onderdelen ontwikkeld met in het achterhoofd de aërodynamica en luchtstromingen. De voorbumper verhoogt de druk op de voorwielen en de achterspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk op de achterzijde. Bovendien zorgen de diverse luchtinlaten voor meer koele lucht die de motor en de remmen op temperatuur moet houden.

20 inch wielen
Doordat de Cayman S van TechArt maar liefst 7 cm breder is dan de standaard Cayman S werd het mogelijk om forse wielen te monteren. Zowel voor als achteraan monteerde TechArt 20 inch lichtmetalen wielen in vijfspaaks design. Op de voorwielen liggen 235/30 R20 banden en achter zijn exemplaren in de maat 305/25 R20 gemonteerd. Bovendien werd de sportcoupé met 25 mm verlaagd.

Motortuning
Motorisch wist TechArt de Cayman S te tunen tot 385 pk en 407 Nm. De auto sprint daardoor in 4,9 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 303 km/h. De ´standaard´ Cayman S weet in 5,4 seconden de 100 km/h te bereiken en haalt een topsnelheid van 275 km/h. Behoorlijk verbeterde prestaties dus!

Gerelateerde artikelen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.