Tuning & styling

Sportief design en motortuning voor Dodge Caliber

Dodge- en Chrysler-tuner StarTech heeft zich om de Caliber bekommerd. De Duitse tuner die onderdeel uitmaakt van Brabus heeft een sportpakket voor de Caliber ontwikkeld. Bovendien werd de dieselmotor van 40 pk extra vermogen voorzien.

De designers van StarTech hebben vooral het front een sportievere look gegeven. De voorbumper werd opnieuw getekend en voorzien van een grotere luchtinlaat. Van opzij dankt de Caliber zijn lagere en langere look aan de gemonteerde zijskirts. Natuurlijk niet te vergeten zijn de 20 inch lichtmetalen wielen die StarTech onder de Caliber monteert. De lichtmetalen wielen zijn leverbaar in zilvergrijs of donkergrijs en in 19 en 20 inch. Aan de achterzijde heeft StarTech de sportieve look verder geaccentueerd met een opzetstuk op de achterklep en een compleet nieuwe bumper. Opvallend is het design van de uitlaatpijpen.

180 pk dieselmotor
Maar bij alleen uiterlijke wijzigingen is het niet gebleven. Ook onderhuids wist StarTech de Caliber op diverse punten te verbeteren. Het onderstel werd met 30 mm verlaagd waardoor de sportieve rij-eigenschappen naar een hoger plan zijn getild. De 2.0 liter commonrail dieselmotor levert voortaan 180 pk en heeft daarmee een winst van 40 pk gerealiseerd. De Caliber StarTech sprint in 8,6 seconden (standaard 9,3) naar 100 km/h en de topsnelheid steeg naar 201 km/h.

Interieurpakket
Behalve de uiterlijke en onderhuidse wijzigingen heeft StarTech ook nog een interieurpakket op stapel staan. Nu al kunnen Caliber-eigenaren hun auto aankleden met aluminium accenten en een setje sportpedalen. In de toekomst zal StarTech met een compleet interieurpakket voor de Caliber komen.

Gerelateerde artikelen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.