Tuning & styling

Porsche 911 Turbo alias Gemballa Turbo GT 550

Porsche-tuner Gemballa weet wel raad met de 911 Turbo. De Duitse tuner vond het vermogen van de boxermotor niet voldoende en ook het exterieur kon nog wel wat sportiever. Het resultaat is de 550 pk sterke Porsche 911 Turbo alias Gemballa Turbo GT 550.

De 3,6 liter zescilinder boxermotor is met een vermogen van 480 pk en een koppel van 620 Nm geen stakker. Maar voor een tuner is het nooit genoeg. Porsche-tuner Gemballa wist dan ook wel raad met de volgens hun ondergewaardeerde 911 Turbo. Er werd een power kit gemonteerd, een compleet nieuw uitlaatsysteem ontwikkeld en het motormanagementsysteem werd opnieuw geprogrammeerd. Het resultaat is een toename van 70 pk en 160 Nm waarmee de zescilinder garant staat voor niet minder dan 550 pk en 780 Nm. Daarmee sprint de Gemballa Turbo GT 550 in slechts 3,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h.

Forse achtervleugel
Om de extra pk´s ook zichtbaar te maken liet Gemballa het uiterlijk niet ongemoeid. Aan de voorzijde monteerde de tuner een voorbumper met geïntegreerde voorspoiler. De zijskirts trekken de lijn van de voorzijde door naar achteren. De achterzijde is met een forse achterspoiler en twee opvallende uitlaatpijpen het meest opvallend aan de auto. De standaard wielen werden vervangen door 20 inch exemplaren die Gemballa speciaal voor dit model heef ontworpen. Tot slot kan het interieur geheel naar wens van de klant worden aangekleed.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.