Tuning & styling

Compleet G-Power programma BMW 3-serie

De BMW 3-serie biedt voor vele tuners een goede basis voor een uitgebreid tuningsprogramma. G-Power heeft de 3-serie sedan voorzien van een discreet aërodynamisch sportpakket. Minder discreet is de motortuning en de mogelijkheid om een V8 en V10 in de 3-serie te lepelen.

G-Power heeft voor het exterieur van de 3-serie een aantal subtiele, maar zeker sportieve onderdelen ontworpen. Aan de voorzijde wordt het beeld bepaald door de gewijzigde voorbumper met geïntegreerde dubbele mistlampen. Onder de bumper monteert de tuner een voorspoiler die is gemaakt van een combinatie van carbon en plastic. Van opzij wordt de auto optisch verlaagd dankzij de zijskirts die optioneel leverbaar zijn met LED-verlichting dat de grond verlicht. Op de achterklep kan G-Power een spoiler plaatsen. In de achterbumper is plaats gemaakt voor vier uitlaatpijpen en een diffusor.

Afgesteld op de Nürburgring
Passend bij de sportieve uitstraling van de G-Power 3-serie, is ook het onderstel aangepakt. De auto is naar wens 30-50 mm te verlagen. Om voor een zo sportief mogelijke afstelling te zorgen is het onderstel afgesteld op de Nürburgring. G-Power heeft de auto intensief getest op de Nordschleife van het beruchte Duitse circuit. Tevens werd er een sport remsysteem ontwikkeld. Dit om de auto voldoende remmend vermogen mee te geven.

V8 en V10
Maar ook op het gebied van motortuning heeft G-Power het nodige aan te bieden. Behalve tuningsprogramma´s voor de vier- en zescilindermotoren kan G-Power ook een V8 en zelfs de uit de M5 en M6 bekende V10 in de 3-serie lepelen. De 5.2 liter V8 levert in de 3-serie van G-Power een vermogen van 420 pk. De 5.0 liter V10 beschikt over niet minder dan 550 pk. Maar ook de dieselmotoren zijn door G-Power van flink meer vermogen te voorzien. Zo is het vermogen van de 330d met 35 pk gestegen tot 266 pk.

Carbon en aluminium
G-Power maakt het plaatje compleet door ook het interieur aan te pakken. Uiteraard is er veel carbon gebruikt om het dashboard en de deurpanelen een extra sportieve look te geven. Maar ook aluminium zien we op diverse plaatsen terug. De stoelen zijn te bekleden met speciaal nappaleer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.