Tuning & styling

Porsche Cayman alias Rinspeed Imola

De Zwitserse tuner Rinspeed heeft de Cayman zowel optisch als technisch getuned. Het uiterlijk van de Cayman werd rondom aangepast. Vooral de 20 inch lichtmetalen wielen springen in het oog. Verder heeft Rinspeed de boxermotor voorzien van de nodige extra paardenkrachten.

Rinspeed heeft de uitstraling van de Cayman een extra impuls gegeven. Vooral de oranje kleur die exclusief voor Rinspeed is gemaakt trekt de aandacht. Op het dak en de motorkap is het blokjesmotief van een racevlag uitgewerkt. Het geheel doet direct denken aan de autosport en de sportieve prestaties van de Cayman. Maar behalve kleur en striping heeft Rinspeed ook diverse onderdelen opnieuw ontworpen. Aan de voorzijde zien we een nieuwe bumper met drie luchtinlaten. De verlichting in de bumper is geheel in stijl met de LED-verlichting van de nieuwe 911 Turbo. Van opzij springen de nieuwe zijskirts in het oog. Maar ook de lichtmetalen wielen trekken veel aandacht. De vijfspaaks lichtmetalen wielen zijn voorzien van 235/30 R20 banden aan de voorzijde en 305/25 R20 banden achter. De achterkant van de Cayman beschikt over een nieuw ontworpen bumper met geintegreerde diffusor. Erdoorheen steken vier uitlaatpijpen die onderdeel uitmaken van een compleet nieuw uitlaatsysteem.

Interieur
In het interieur wordt deze sportieve lijn eveneens doorgevoerd. Een sportstuurwiel, aluminium schakelpook en pedalen en een set velours vloermatten zijn beeldbepalend voor het interieur.

Technische aanpassingen
Maar Rinspeed heeft het niet alleen bij optische wijzigingen gelaten. De Zwitserse Porsche-tuner heeft de auto ook onderhuids aangepast. Door de montage van een verlagingskit kwam de carrosserie maar liefst 25 mm dichter bij het asfalt. Verder werd ook de boxermotor getuned. Exacte specificaties daarvan ontbreken op dit moment helaas. Maar zeker is wel dat Rinspeed daar geen half werk van heeft gemaakt!

Gerelateerde artikelen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.