Tuning & styling

JE DESIGN komt met extra dikke Eos

JE DESIGN is er snel bij om de Volkswagen Eos te tunen. De tuner komt met een zeer uitgebreid pakket aan sportieve accessoires en motortuning voor Volkswagen´s Coupé-Cabriolet.

Het eerste wat JE DESIGN veranderde waren de - volgens hun - te grote koplampen. Met de booskijkers erop was dit ‘probleem’ verholpen. Onder de koplampen zien we een compleet nieuwe voorbumper met daar weer onder twee kleine spoilers van carbon. Ook aan de achterkant zien we carbon, namelijk tussen de vier dikke uitlaatpijpen. Deze carbon onderdelen hebben de functie van een diffuser. Overigens meldt JE DESIGN dat deze delen ook in carrosseriekleur beschikbaar zijn.
 
Meer vermogen voor de Eos
Met alleen een leuke bodykit red je het tegenwoordig niet meer. Daarom levert JE DESIGN ook een powerkit voor de 2.0 TDI en de 2.0 TFSI. De diesel levert na de upgrade 176 pk (was 140) en 405 Nm (was 320 Nm) koppel. Door dit gestegen vermogen veranderen ook de prestaties. Zo wordt het bekende sprintje van nul naar honderd nu in slechts 9,2 seconden gedaan (was 10,3). De topsnelheid steeg van 206 naar 212 km/h. Ook het vermogen van de 2.0 TFSI werd flink verhoogd, namelijk van 200 naar 244 pk. Het koppel steeg van 280 naar 355 Nm. Door dit extra vermogen ligt de topsnelheid 7 km/h hoger op 239 km/h. De sprint van nul naar honderd wordt nu gedaan in 7,0 seconden, terwijl dat normaal 7,8 seconden is.
 
Multispoke rims
Meer vermogen betekent ook dat er meer remkracht nodig is. Vaak wordt dit vergeten, maar gelukkig heeft JE DESIGN wel betere remmen in hun programma staan. Zo leveren ze remmen die 330 mm in diameter zijn. Met de vier zuigers per schijf moet dit genoeg remkracht opleveren. Voor deze grote schijven levert de Duitse tuner ook grote wielen. Zo zijn de ‘Multispoke’ wielen leverbaar in de maat 19 inch. De banden die daarom heen gaan zijn van de maat 235/35 R19. Samen met de verlaging van 30 mm sluit dit perfect aan bij de carrosserie.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Eos fors duurder door nieuwe Golf Cabrio

Autonieuws
Volkswagen Eos fors duurder door nieuwe Golf Cabrio
> Artikel lezen

Forse prijsverlaging Volkswagen Eos

Autonieuws
Forse prijsverlaging Volkswagen Eos
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.