Tuning & styling

Steinmetz tuned Opel Astra TwinTop

Nu de CC’s (coupé-cabrio) steeds populairder worden, stijgt ook de vraag naar accessoires voor deze auto’s. Opel-tuner Steinmetz begrijpt dit maar al te goed en komt met een aantal leuke dingen voor de Opel Astra TwinTop.

Onder de kap zijn er de nodige veranderingen; zo hebben ze de 1.9 CDTI en de 200 pk sterke turbomotor aangepast. De diesel, die normaal 150 pk levert, heeft nu een vermogen van 175 pk en 380 Nm (was 320 Nm). De benzinemotor - met normaal 200 pk - krijgt er na de krachttoer 30 pk bij. Het koppel steeg van 262 Nm naar 300 Nm. De motoren krijgen zelfs na de chiptuning 2 jaar garantie mee.
 
Vier verschillende wielen
Steinmetz biedt 4 verschillende lichtmetalen wielen aan voor de Astra TwinTop; namelijk de 5-Loch ST1, ST3, ST4 en ST5. De maten variëren van 16 inch tot 19 inch. Om de velgen beter tot zijn recht te laten komen heeft Steinmetz ook een verlaging van 30 mm in het programma staan.
 
Dubbele achterspoiler
Aan de buitenkant van de Astra TwinTop is eveneens het een en ander veranderd. Zo zien we een andere voorbumper met een lage voorspoiler eronder. Aan de zijkant zien we de zijskirts, striping en nieuwe buitenspiegels. Aan de achterkant valt vooral de dubbele spoiler op. Tussen de twee spoilers in zit het derde remlicht. Binnenin de auto zien we aluminium pedalen, schakelpook en handremgreep. Verder levert Steinmetz ook nog vloermatten met daarop het logo van de tuner.

Gerelateerde artikelen

10 miljoen Opel Astra´s geproduceerd

Autonieuws
10 miljoen Opel Astra´s geproduceerd
> Artikel lezen

Bevestigd: nieuwe Opel Astra Cabrio in 2013

Autonieuws
Bevestigd: nieuwe Opel Astra Cabrio in 2013
> Artikel lezen

Opel Astra TwinTop by Irmscher

Tuning & styling
Opel Astra TwinTop by Irmscher
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.