Tuning & styling

Abt Sportsline Audi Allroad quattro

Meer vermogen voor de dieselmotoren, schitterende lichtmetalen wielen en een subtiel achterspoilertje. Abt Sportsline komt met een aantal sportieve accessoires voor de nieuwe Audi Allroad quattro. Het dynamische karakter van de auto wordt hiermee verder versterkt.

Als we het over een echte crossover hebben dan is de Allroad quattro één van de beste voorbeelden. De auto combineert het praktische van een stationwagon met de lichte terreineigenschappen van een SUV en het sportieve rijgedrag van een sportsedan. Om dat laatste nog eens extra te benadrukken presenteert Abt Sportsline - de bekende Audi-tuner uit het Duitse Kempten - twee tuningsprogramma´s.

Motortuning voor 2.7 en 3.0 TDI
De 2.7 TDI is bij het verlaten van de fabriek goed voor een vermogen van 180 pk en een koppel van 380 Nm. Abt weet 233 pk en 450 Nm uit het blok te halen. De 3.0 TDI is met 233 pk en 450 Nm al zeker geen stakker, maar werd door Abt ook aangepakt. Na het aanpassen van het motormanagement levert de 3.0 TDI maar liefst 272 pk en een indrukwekkend koppel van 550 Nm.

Lichtmetalen wielen
Het uiterlijk is door Abt vrijwel ongemoeid gelaten. Blijkbaar vond de tuner dat Audi de Allroad quattro al voldoende onderscheidend heeft gemaakt. Op de achterklep zien we een subtiele spoiler die wel door Abt is gemonteerd. Voor de Allroad quattro levert de tuner verder de bekende SP1 en AR lichtmetalen wielen. Absolute topper is de AR in 20 inch met daaromheen 265/30 ZR20 banden.

 

Gerelateerde artikelen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad

Autonieuws
Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.