Tuning & styling

Hannibal Hummer van GeigerCars

GeigerCars heeft wederom een Hummer H2 onder handen genomen. Resultaat is een soort van Big Foot met bijna 600 pk! Genoeg vermogen om zowel on- als offroad de concurrentie flink het nakijken te geven.

„Als Hannibal vandaag nog had geleefd, had hij vermoedelijk geen olifanten gebruikt om door de Alpen te komen, maar een Hummer H2 van GeigerCars“, zo begint het persbericht van GeigerCars. Met Hannibal wordt niet Hannibal Lecter bedoelt, maar Hannibal Barkas, een Carthaagse generaal die leefde in de tijd van de Romeinen.
 
Niet verlagen, maar juist verhogen
Tot zo ver de geschiedenis, terug naar de Hummer. Een normale Hummer is natuurlijk al een hele grote auto, maar als je hem dan ook nog eens 18 cm gaat verhogen en er grote modderbanden onderzet lijkt het net een Big Foot truck. Op zijn hoogste punt is de H2 zelfs 2.44 meter hoog. De speciale vering is uitgerust met een frame van staal, speciale schokdempers en veren vóór en luchtvering achter. Resultaat is dat de bodemvrijheid van 25 naar 40 cm is gegaan. Voor nog betere prestaties in het terrein monteert GeigerCars grote 38 x 18.50 R20 banden rondom.
 
Bijna 600 pk!
Onder de kap van de Hannibal Hummer ligt de V8, hier met een speciale Kompressor 780 tuningpakket erop. Het 780 staat ervoor dat de motor 780 Nm aan koppel levert. Het vermogen van de motor is 598 pk bij 5.200 tpm. De 6.0 liter V8 wordt zoals de naam al aangeeft voorzien van een compressor die het vermogen dusdanig opkrikt. Het tuningspakket kost € 25.900,- en daarvoor levert GeigerCars niet alleen de compressor en interkoeler, maar verrichten ze ook veel ander werk in de motor om de levensduur te verhogen. Voor € 14.900,- is er het Kompressor 740 pakket die het vermogen verhoogd naar 532 pk en het koppel naar 740 Nm.
 
Leeggewicht van 3 ton
Ondanks het leeggewicht van 3.000 kg is de H2 Hannibal nog redelijk snel, als hij met het Kompressor 780 pakket is uitgerust. Dan doet hij de sprint van nul naar honderd in 8,5 seconden en zal er een topsnelheid van 225 km/u mogelijk zijn, ware het niet dat hij begrensd is op 160 km/u. Om dit alles nog een beetje onder controle te houden levert GeigerCars ook een setje grotere remmen. Zo kan aan de voorzijde geperforeerde en geventileerde schijven geleverd worden van 380 mm in diameter.

Gerelateerde artikelen

NXT 360 volgt Humvee op, maar komt als mosterd

Autonieuws
> Artikel lezen

Hummer komt naar de Benelux en Duitsland!

Autonieuws
Hummer komt naar de Benelux en Duitsland!
> Artikel lezen

Snelste Hummer H2 ter wereld!

Tuning & styling
Snelste Hummer H2 ter wereld!
> Artikel lezen

Gelimiteerde Hummer H2 Black Chrome Edition

Autonieuws
Gelimiteerde Hummer H2 Black Chrome Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.