Tuning & styling

Porsche Cayman S van TechArt: GTsport

De Cayman S is een populair tuningsobject en ook TechArt kon er niet vanaf blijven. De Duitse tuner heeft de TechArt GTsport gecreëerd op basis van de middenmotor sportauto. Een vermogen van 385 pk zorgt voor zinderende prestaties.

Het hart van de sportauto is door TechArt behoorlijk onder handen genomen. De motorinhoud is toegenomen van 3.387 cc naar 3.824 cc. Verder zijn er diverse onderdelen aangepast of verbeterd. Het heeft allemaal geresulteerd in een flinke vermogenstoename. Standaard is de zescilinder boxermotor van de Cayman S goed voor een vermogen van 295 pk. In de TechArt GTsport levert de zescilinder een vermogen van 385 pk en een koppel van 407 Nm. In slechts 4,9 seconden sprint de sportcoupé vanuit stilstand naar de honderd. Een topsnelheid van 285 km/h is volgens de tuner ‘met gemak’ haalbaar.

Exterieur
Om deze sportieve prestaties een bijbehorende uitstraling te geven werd het exterieur op diverse punten aangepast. De voorbumper die TechArt heeft ontworpen vervangt de originele bumper. De bumper zorgt voor een superdikke uitstraling en meer neerwaartse druk op de voorwielen wordt gegarandeerd. Om de Cayman een langere en sportievere lijn te geven werd een set zijskirts gemonteerd. De achterkant is dankzij de montage van een spoiler en een diffuser nog dikker en bovendien zorgt dit spoilerwerk voor meer neerwaartse druk op de achterwielen.

Onderstel
Voor alle Porsche´s Cayman die zijn uitgerust met elektronisch geregelde dempers (PASM) heeft TechArt een speciale verlagingskit. Hiermee kan de auto naar wens 25 mm dichter bij het asfalt komen te liggen. Met een druk op de knop kan de bestuurder kiezen voor de instelling ´Normal´ of ´Sport´. Op de vooras zien we 235/30 ZR20 banden en achter zijn 305/25 ZR20 exemplaren gemonteerd. De vijfspaaks lichtmetalen wielen maken de sportieve look compleet.

Interieur
Het interieur is door TechArt geheel naar wens van de klant aan te passen. Lederen bekleding in alle soorten en kleuren, een sportstuur, aluminium accenten en diverse andere sportieve details zorgen voor een sportieve ambiance in het interieur.

Gerelateerde artikelen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.