Tuning & styling

Boulevardracer: Ferrari F430 Spyder

Hamann Motorsport heeft een uitgebreid aërodynamisch pakket ontworpen voor de Ferrari F430 Spyder. Naast de uiterlijke elementen is ook de V8 benzinemotor van de F430 Spyder getuned. Hamann levert een compleet pakket aan accessoires en tuningsmogelijkheden.

Aan de voorkant zien we een speciaal ontworpen voorspoiler. Deze is gemonteerd onder de originele bumper van de Italiaan. Het geeft de voorkant een extra sportieve look en draagt tevens bij aan meer neerwaartse druk op de voorwielen. Aan de achterkant staan een diffuser en achterspoiler garant voor meer neerwaartse druk op de achterwielen. Van opzij zien we zijskirts die de prachtige zijlijn van de F430 Spyder accentueren. Alle onderdelen zijn leverbaar in kleur van de carrosserie of in Carbon.

538 pk
Behalve deze uiterlijke wijzigingen veranderde Hamann ook onder de kap het nodige. De 4.3 liter V8 is standaard goed voor een vermogen van 490 pk. Hamann heeft daar 48 pk extra uit weten te halen waardoor het totale vermogen nu op 538 pk komt. Deze toename is mogelijk geworden door het opnieuw programmeren van het motormanagementsysteem en een gewijzigd uitlaatsysteem. Met het dak open zorgt dit speciale uitlaatsysteem tevens voor een oorstrelend geluid.

Onderstel
Tot slot is ook het onderstel onder handen genomen. Nog meer rijplezier is gegarandeerd na het monteren van speciale veren en dempers. De lichtmetalen wielen zijn leverbaar in drie verschillende designs en twee verschillende maten. F430 eigenaren kunnen kiezen voor 19 of 20 inch. Het topmodel onder de lichtmetalen wielen die Hamann levert voor de F430 Spyder meten 235/30 ZR20 op de voorwielen en 325/25 ZR20 op de achterwielen. Door de lichtmetalen wielen heen wordt ons een blik gegund op de speciale remschijven en blokken van Hamann.

Gerelateerde artikelen

636 pk sterke Ferrari F430 Spyder

Tuning & styling
636 pk sterke Ferrari F430 Spyder
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari Scuderia Spider M16 ter ere van constructeurstitel F1

Autonieuws
Ferrari Scuderia Spider M16 ter ere van constructeurstitel F1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.