Tuning & styling

Superdikke Volkswagen Touareg JE Design

Volgens JE Design is de Volkswagen Touareg de SUV van uw dromen. De auto is speciaal ontwikkeld in opdracht van een Arabische oliesjeik. Onder de motorkap ligt een V8 die niet minder dan 500 pk op de weg brengt!

JE Design vond dat het tijd werd om de Touareg een beetje meer body te geven. Onder de naam ´Wide Body´ presenteert JE Design een dik uitgedost tuningpakket voor Volkswagen´s SUV. Van voren gezien springt de enorme voorbumper op. De luchtinlaten die in de bumper zijn aangebracht hebben naast een optische functie ook een technische functie. Ze zorgen namelijk voor voldoende koeling van de motor. Om diezelfde reden heeft JE Design de zijskirts voorzien van luchtinlaten. Deze zorgen op hun beurt voor extra koele lucht naar de remschijven achter. Aan de achterkant zien we een spoiler op de achterklep en een dikke bumper. Door de bumper heen prijken twee dubbele uitlaatpijpen met een diamter van 84 mm per stuk.

22 inch wielen
De elektronische verlagingsmodule biedt de mogelijkheid om de Touareg met 35 mm dichter bij het asfalt te brengen. Dankzij de module is de rijhoogte instelbaar en blijft de Touareg geschikt om mee in het terrein te rijden. Wanneer de auto op de laagste stand staat vullen de 22 inch lichtmetalen wielen de wielkasten compleet op. Om de velgen heen heeft JE Design een zetje banden met het formaat 295/30 R22 gemonteerd.

V8 met 500 pk
Speciaal voor dit model heeft JE Design een 4.2 liter V8 van Audi geleend. Standaard is deze motor goed voor een vermogen van 310 pk en een koppel van 410 Nm. Dankzij de montage van een supercharger en een opnieuw geprogrammeerd motormanagementsysteem weet JE Design maar liefst 500 pk en 600 Nm uit de V8 te persen. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in slechts 5,6 seconden. De topsnelheid piekt op 273 km/h.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.