Tuning & styling

Oettinger Audi A3 Sportback: 300 pk

Oettinger heeft de Audi A3 Sportback van een stoere en sportieve bodykit voorzien. Ook onderhuids bleef de A3 Sportback niet origineel. Dankzij de montage van een turbocharger levert de 2.0 liter turbomotor 100 pk meer vermogen.

Als het om tuning gaat is Oettinger één van de oudste tuners ter wereld. Het bedrijf bestaat al ruim 60 jaar en heeft zich in die tijd vooral gespecialiseerd in Audi-tuning. De nieuwte creatie van Oettinger is de ombouw van de A3 Sportback. De auto kreeg een sportievere en tegelijk stoerdere uitstraling en de motor werd flink gekieteld.

300 pk turbomotor
Onder de motorkap van de A3 Sportback ligt een 200 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor. Oettinger monteerde een aangepaste turbocharger, extra grote luchtinlaat en een aangepast sportuitlaatsysteem. Ook het motormanagement werd opnieuw geprogrammeerd. De kosten bedragen bijna 8.000 euro, maar dan heb je ook 300 pk onder je rechtervoet. Een winst van maar liefst 100 pk. De acceleratie vanuit stilstand naar de honderd verloopt voortaan in minder dan 6 seconden, een winst van een volle seconde.

Sportpakket
De opvallende single frame grille krijgt dankzij Oettinger meer aanzien door het monteren van een sportieve voorbumper met een zwart gespoten grille. De grille is eveneens leverbaar in zilvergrijs. De sportieve lijn wordt doorgetrokken van de zijkant naar achteren dankzij de zijskirts. Aan de achterkant zien we vier dikke uitlaatpijpen en een sportief vormgegeven bumper. Op de achterklep prijkt een spoiler.

19 inch lichtmetalen wielen
Om de wielkasten goed op te vullen en de sportieve rijeigenschappen te verbeteren werd de A3 Sportback verlaagd. Om het plaatje compleet te maken monteerde Oettinger een setje lichtmetalen wielen van het formaat 19 inch. De Pirelli-banden zijn 225/35 R19 van formaat.

Zilvergrijs carbon
In het interieur overheerst het zilverkleurige carbon. Naar wens kan Oettinger echter ook het gewone zwarte carbon leveren. Het complete pakket zorgt voor de aankleding van het stuurwiel, de middenconsole en de deurpanelen. De sportieve sfeer wordt verder versterkt door de aluminium pedalen.

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback

Autonieuws
Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback
> Artikel lezen

Audi prijst A3 e-tron strak tussen concurrentie

Autonieuws
Audi prijst A3 e-tron
> Artikel lezen

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Autonieuws
Audi A3 is World Car of the Year 2014
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.