Tuning & styling

Spaans duiveltje: Seat Ibiza JE Design

In navolging op de door Seat gepresenteerde Ibiza facelift komt JE Design met een nieuw tuningspakket. Het omvat een motortuningsprogramma voor de 1.9 TDI en de 1.8T en een opvallende bodykit. Ook een setje 18 inch lichtmetalen velgen ontbreekt niet.

JE Design is niet bescheiden te werk gegaan bij het ontwerpen van deze bodykit. Aan de voorkant zien we een dikke voorspoiler die de neerwaartse druk op de voorwielen moet vergroten. Ook de koplampspoilers geven het vooraanzicht van de kleine Spanjaard een sportieve en opvallende uitstraling. Van opzij bekeken zien we een setje zijskirts. De 18 inch lichtmetalen wielen zijn leverbaar in Chrome en Shadow Silver. De banden meten 215/35 ZR18. Als we de Ibiza van de achterkant bekijken is de forse spoiler niet over het hoofd te zien. Onder de originele bumper is door JE Design een extra stuk gemonteerd. In het midden zien we een uit carbon vervaardigde diffusor en twee verchroomde uitlaatpijpen.

Motortuning voor 1.9 TDI en 1.8T
Technisch werd de Ibiza ook aangepakt. Het onderstel is met 30 mm verlaagd. Dat moet een positief effect hebben op de sportieve rijeigenschappen. Tevens werden twee motoren aangepakt. Zo heeft de 1.9 TDI een pepkuur gekregen. De motor levert standaard 160 pk vermogen en een koppel van 330 Nm. Nadat JE Design de motor heeft getuned wordt er niet minder dan 185 pk en 390 Nm via de voorwielen op het asfalt overgebracht. In 7,0 seconden (standaard: 7,6 sec) sprint de Ibiza naar 100 km/h. De topsnelheid steeg van 220 naar 225 km/h. Benzinerijders onder ons kunnen eveneens bij JE Design terecht. De 1.8 liter turbomotor die goed is voor een vermogen van 180 pk werd getuned tot 196 pk. De topsnelheid steeg tot 232 km/h en in slechts 7,7 seconden sprint deze Ibiza naar 100 km/h.

 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.