Tuning & styling

Sportec Porsche Cayman S: 380 pk

Dit is de 380 pk sterke Porsche Cayman S van Sportec. De Zwitserse tuner heeft de motor van de Cayman S flink getuned en ook het uiterlijk heeft een nog sportievere look gekregen.

Sportec heeft de 3.4 liter zescilinder van de Cayman S maar liefst 85 pk meer vermogen gegeven. De boxermotor kreeg bovendien flink wat meer koppel. Er is nu maximaal 425 Nm bij 4.700 tpm voor handen. De vermogenstoename heeft geresulteerd in een verbeterde acceleratie en topsnelheid. In 4,3 seconden sprint de Sportec Cayman S naar 100 km/h en is een maximum snelheid van 295 km/h haalbaar. Standaard sprint de Cayman S in 5,2 seconden naar 100 km/h en blijft de topsnelheid steken op 275 km/h.

Onderstel en remmen
Om deze toegenomen prestaties volop te kunnen gebruiken werd ook aan de wegligging en remmerij gesleuteld. Zo werd het onderstel met 35 mm verlaagd. Achter de 19 inch lichtmetalen zijn grote remschijven zichtbaar. Deze moeten zorgen voor een zo kort mogelijk stopafstand bij een noodstop. De versnellingsbak werd zo aangepast dat de schakelwegen 22% korter zijn en voor een sportieve sound werd een ander uitlaatsysteem gemonteerd.

Spoilers
Het exterieur van de Cayman S werd voorzien van een aantal sportieve details. Aan de voorkant zien we een voorspoilerlip van carbon. Opzij is een setje skirts gemonteerd en de achtervleugel is net als het exemplaar aan de voorkant gemaakt van carbon. Binnenin de Cayman S is de versnellingspook en handremhendel vervangen door aluminium exemplaren.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.