Tuning & styling

Zwitserse pepkuur voor Audi A4 (Avant)

De Zwitserse tuner Sportec heeft de Audi A4 van de nodige extra pk’s voorzien. Naast de chiptuning werd ook het onderstel, de remmen en het uiterlijk van de Audi A4 en A4 Avant door Sportec aangepakt.

Sportec levert het de tuningspakketten in diverse stappen. Wij beperken ons in de vergelijking echter van basismodel tot topmodel. In eerste instantie heeft Sportec vier motoren in de prijslijsten staan. Dat betreffen twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. De 1.9 TDI (115 pk) werd door Sportec getuned tot maar liefst 205 pk. Het koppel steeg tot 460 Nm. Daarmee verloopt de sprint van 0-100 km/h voortaan in 7,4 seconden. Naast de 1.9 TDI werd ook de 2.7 liter dieselmotor getuned. Het vermogen van deze zescilinder steeg van 190 tot 280 pk en het maximum koppel is voortaan 540 Nm. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt dankzij de chiptuning in slechts 6,4 seconden en de topsnelheid ligt op 256 km/h.

100 pk meer voor de 2.0 TFSI
Naast deze twee dieselmotoren levert Sportec ook een programma voor twee benzinemotoren. De 1.8T krijgt dankzij Sportec 230 in plaats van 163 pk. Bovendien steeg het koppel naar 340 Nm en verloopt de sprint naar 100 km/h voortaan in 6,8 seconden. De topsnelheid is met 246 km/h maar enkele kilometers hoger. Indrukwekkend is de vermogenstoename van de 2.0 TFSI. Deze motor levert standaard 200 pk vermogen maar is dankzij Sportec in staat om 300 pk op het asfalt te zetten. In slechts 6,0 seconden sprint deze A4 naar 100 km/h en een topsnelheid van 265 km/h is haalbaar.

Sportonderstel
Enkel en alleen bij motorische tuning is het niet gebleven. Zo werd ook het sportuitlaatsysteem aangepast. Sportec levert twee varianten, elke met vier vuistdikke pijpen. Om de wegligging te verbeteren is het mogelijk sportveren en dempers te monteren. Hiermee komt de auto nog eens 30 mm dichter bij het asfalt te liggen en wordt de wegligging aanzienlijk verbeterd.

´Het oog wil ook wat´
Onder het mom, het oog wil ook wat, levert Sportec een sportpakket voor het in- en exterieur. Voor het exterieur bestaat dit onder andere uit een gewijzigde grille, voorspoiler, zijskirts, achterspoiler en een setje dikke lichtmetalen wielen. Binnenin zien we met leer beklede stoelen, speciale matten en een aluminium afwerking van handremhendel en versnellingspook.

Gerelateerde artikelen

Abt AS4 richt vizier op Alpina D3

Tuning & styling
Abt Audi AS4
> Artikel lezen

Audi A4 Avant op aardgas alvast aangekondigd

Autonieuws
Audi A4 Avant op aardgas alvast aangekondigd
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.