Tuning & styling

Hamann BMW M6 met 567 pk

BMW-tuner Hamann heeft alles uit de kast gehaald om de supersnelle BMW M6 te tunen. De V10 van de M6 kreeg 60 pk meer vermogen, haalt een topsnelheid van 320 km/h en is leverbaar met een aërodynamisch sportpakket.

Hamann biedt klanten de mogelijkheid om in drie stappen de prestaties van de M6 te verbeteren. De eerste is het verwijderen van de snelheidsbegrenzer. Daardoor loopt de M6 ruim 300 km/h. De tweede stap is het herprogrammeren van het motormanagementsysteem waardoor 30 pk en 15 Nm meer uit de V10 is te halen. De derde en meest ingrijpende stap heeft 60 pk en 54 Nm winst tot gevolg. Hamann beperkt zich dan ook niet meer tot alleen een gewijzigd motormanagementsysteem. De Duitse tuner neemt dan de complete motor onder handen en past onder andere het in- en uitlaatsysteem, de cilinderkop en het luchtfilter aan. Het gevolg is een topsnelheid van ruim 320 km/h en een vermogen van 567 pk.

Meer downforce
Deze toegenomen prestaties vragen volgens Hamann ook om een passende uitstraling. Om meer downforce op de vooras te creeeren levert Hamann een optionele voorspoiler en zelfs een compleet nieuwe voorbumper. Deze is optioneel ook nog eens te voorzien van een setje zijskirts die aan beide zijden van de voorbumper worden gemonteerd. Naar wens kunnen deze onderdelen van carbon of fiberglas worden gemaakt. Dat geldt ook voor de achterbumper en de spoiler op de kofferbak. Vier uitlaatpijpen met een diameter van 90 mm per stuk maken de uitstraling compleet.

21 inch wielen
Zoals het een echte tuner betaamt levert ook Hamann een setje lichtmetalen wielen. Bij Hamann zijn deze wielen leverbaar in 19, 20 en 21 inch. Er zijn verschillende soorten wielen leverbaar. Dat varieert van de klassieke vijfspaaks wielen tot multispaaks exemplaren. Door de velgen heen zien we de aangepaste schijfremmen. Deze zijn groter van formaat en zorgen voor een perfecte remkracht.

Aluminium en carbon
Om het geheel af te ronden werd het interieur ook aangepakt. Exclusieve vloermatten met Hamann-logo, aluminium handremhendel, aluminium pedalen en een achtdelige decorset van carbon zorgen voor een sportieve sfeer. Voor wie nog meer te wensen heeft kan Hamann ook een DVD, TV of playstation monteren.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.