Tuning & styling

´s Werelds snelste: Brabus Mercedes S-klasse

Brabus heeft het voor elkaar en presenteert met deze S-klasse de snelste luxe sedan ter wereld. Met een topsnelheid van 340 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 4 seconden geven de heren van Brabus diverse supersportautobouwers het nakijken.

Met trots presenteert Brabus de S V12 S Biturbo. De auto is technisch gebaseerd op de Mercedes S 600. Onder de motorkap heeft Brabus hun getunede V12 gehangen. Deze motor is door de Duitse tuner op vele fronten aangepast. De belangrijkste wijziging in het vergroten van de cilinderinhoud van 5.5 naar 6.3 liter. Verder monteerde Brabus een andere krukas, andere nokkenassen, twee turbo´s en een opnieuw geprogrammeerd motormanagementsysteem.

0-100 km/h in 4 seconden
Dat het resultaat er mag zijn bewijzen de prestaties. De V12 is in staat om 730 pk op te wekken. Veel indrukwekkender nog is het maximale koppel van 1.320 Nm. Dit koppel is in de auto echter beperkt tot 1.100 Nm. Deze geweldige cijfers zetten zich in de praktijk om in een acceleratie van 0-100 km/h in 4 seconden. Daarmee is de Brabus S-klasse sneller dan vele supersportauto´s. De topsnelheid van 340 km/h spreekt eveneens tot de verbeelding. Brabus claimt hiermee de snelste luxe sedan ter wereld te hebben.

21 inch lichtmetaal
Om het enorme vermogen over te brengen op de wielen werd een 5-traps automaat gemonteerd. Optioneel levert Brabus een differentieel dat de tractie verbeterd. De lichtmetalen wielen van 20 of 21 inch bieden voldoende plaats aan de aangepaste remmerij.

Bodykit
Brabus heeft zich niet beperkt tot onderhuidse wijzigingen. Ook de carrosserie werd voorzien van de nodige sportieve opsmuk. Alle onderdelen zijn in de windtunnel ontworpen om zo ook een waardevolle bijdrage te leveren aan de wegligging. De voorbumper is door Brabus opnieuw vormgegeven en voorzien van de kenmerkende dubbele mistlampen. In de zijskirts heeft Brabus LED-lampjes gemonteerd die de straat onder de auto verlichten. De achterbumper werd eveneens voorzien van een spoilerlip. Op de kofferbak werd een spoilertje gemonteerd en de diverse Mercedes-logo´s werden vervangen door Brabus-exemplareren. Een hele lijn aan sportieve en luxe accessoires voor het interieur maken het tuningsprogramma compleet.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.