Tuning & styling

Subtiel sportief: Nothelle Audi Q7

Opdracht: meer sportiviteit, zonder de lijnvoering van de Audi Q7 aan te tasten. En dat is goed gelukt. De Q7 van Nothelle heeft een sportievere uitstraling, maar alles is subtiel gebeurt. Precies zoals we van Nothelle gewend zijn.

Het meest opvallend aan de Q7 zijn de 22 inch lichtmetalen wielen. Daaromheen heeft Nothelle 295/30 R22 banden van Kuhmo gemonteerd. Achter de enorme lichtmetalen wielen zien we aangepaste remmen. De schijven zijn groter en zorgen voor meer dan voldoende vertragende werking. De bodykit die Nothelle heeft ontworpen bestaat uit een voorspoiler, zijskirts, compleet nieuwe achterbumper, achterspoiler en wielkastverbreders.

Motortuning
Bij alleen een paar sportieve opties is het niet gebleven. Ook de 3.0 TDI en de 4.2 V8 werden aangepakt. De zescilinder dieselmotor werd getuned tot 300 pk. Dat is een toename van maar liefst 63 pk. Het koppel nam toe tot een indrukwekkende 600 Nm bij 2.500 toeren per minuut. De 4.2 V8 kreeg een upgrade van 350 naar 500 pk. Tot slot werd het uitlaatsysteem van de V8 aangepast.

Gerelateerde artikelen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.