Tuning & styling

Volkswagen Jetta van Abt Sportsline

Volkswagen-tuner Abt Sportsline heeft de Jetta een sportiever aanzien gegeven. De auto werd bovendien voorzien van wat meer vermogen en een sportiever afgesteld onderstel.

Als basis nam Abt Sportsline de Jetta 2.0 TDI. De motor werd van 140 naar 170 pk getuned dankzij een aangepast motormanagement. Het koppel nam met 50 Nm toe. In 8,6 seconden sprint de Jetta 2.0 TDI naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 213 km/h. Daarmee is de Abt-Jetta een volle seconde sneller in de sprint naar de honderd. De topsnelheid ligt 6 km/h hoger.

Onderstel
De motor werd niet alleen aangepast maar ook het onderstel is door Abt sportiever afgesteld. De zorgt ervoor dat de auto 40 mm dichter bij het asfalt komt te liggen en de sportieve rij-eigenschappen werden verbeterd. Lichtmetalen wielen met laagprofiel-banden en 19 inch wielen vullen de wielkasten mooi op en dragen eveneens bij aan de sportieve rij-eigenschappen.

Bodykit
Om de sportievere inborst kracht bij te zetten heeft Abt een bodykit ontworpen. Het pakket bestaat uit onder andere een voorspoiler, zijskirts en spoiler op de kofferbak. Een dubbele sportuitlaat rond het geheel af.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Jetta Hybrid knalt met 300 km/h over zoutvlakte

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid neemt alvast aanloop naar marktlancering
> Artikel lezen

Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid

Autonieuws
Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid
> Artikel lezen

Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.