Tuning & styling

Turbopower: Gemballa GTR 650 Avalanche

Gemballa heeft een eigen Porsche 911 Turbo gecreëerd. De tuner heeft een 997 Carrera als basis genomen, er turbo´s opgeschroefd en maar liefst 650 pk uit de motor weten te persen.

Gemballa is niet de eerste de beste Porsche-tuner. Het merk heeft vele bekendheid gekregen met de ombouw van diverse Porsche-modellen waaronder een ultrasportieve Cayenne. Ditmaal heeft Gemballa de 911 Carrera (997) van behoorlijk wat vermogen voorzien. De 3.6 liter motor werd voorzien van twee turbo´s en maar liefst drie tussenkoelers. Het vermogen steeg tot 650 pk en het koppel tot 820 (!) Nm. Het gevolg is een sprintje naar 200 km/h in 11,2 seconden. De sprint naar 100 km/h wordt door Gemballa niet opgegeven. De topsnelheid wel, die ligt op 335 km/h. De GTR 650 Avalanche mag zich daarmee tussen de absolute top scharen.
 
Spoilerwerk
Om het geheel kracht bij te zetten werd de 911 Carrera voorzien van het nodige bodywork. Voor- en achterbumpers, zijpanelen, skirts en spoilers geven de 911 Carrera het aanzien van een 911 Turbo. De 19 en 20 inch lichtmetalen wielen vullen de wielkasten mooi op en maken het plaatje compleet.
 
Sportieve cockpit
Binnenin heeft Gemballa de ruimte beperkt voor twee personen. De achterbank is verwijderd, wat gewicht scheelt en volgens Gemballa de veiligheid verhoogd. Voorin zit je op sportstoelen. Een sportstuur, lederen bekleding, aluminium pedalen en diverse sportieve accenten toveren het interieur om tot een sportieve cockpit.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.