Tuning & styling

Voor de sportieve vader: Opel Zafira Steinmetz

De Duitse Opel-tuner Steinmetz heeft flink zijn best gedaan op de nieuwe Zafira. De midi-MPV werd voorzien van een bodykit, dikke lichtmetalen wielen en de dieselmotor werd getuned.

Als basis nam men bij Steinmetz de Zafira 1.9 CDTi (150 pk). De dieselmotor werd dankzij een aangepast motormanagementsysteem getuned tot 175 pk. Het koppel steeg van 240 Nm tot 300 Nm. De topsnelheid nam met 3 km/h toe tot 201 km/h. Over de acceleratie naar 100 km/h doet Steinmetz geen uitspraken, maar die is ongetwijfeld een paar tienden van een seconde verbeterd. De extra controleunit die het extra vermogen realiseert is volgens Steinmetz door een specialist binnen 30 minuten te monteren.
 
Onderstel
Steinmetz is van mening dat de sportieve rij-eigenschappen van de Zafira nog wel wat verbeterd kunnen worden. Daarom ontwikkelde de tuner een verlagingskit. De standaard veren en dempers zijn te vervangen door exemplaren van Steinmetz. Dit verlaagt het zwaartepunt en verbeterd daardoor de wegligging. Rollen over de lengteas (overhellen) wordt hiermee een stuk terug gebracht en ook de besturing is directer.
 
Bodykit en velgen
Om de Zafira ook aan uitstraling naar een hoger plan te willen werd een complete bodykit ontworpen. De voorspoiler wordt bevestigd onder de standaard voorbumper. De grille kan worden ingeruild door de typische honingraatgrille van Steinmetz. De sportspiegels van Steinmetz zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd. Op de achterkant van de Zafira pronkt een dubbele spoiler en onder de bumper zien we een dubbele uitlaatpijp. Deze is zo ontworpen dat de uitlaatgassen naar beneden worden uitgestoten waardoor de achterbumper schoon blijft van roet. Het geheel krijgt extra kracht dankzij de gemonteerde 19 inch lichtmetalen wielen. Steinmetz levert twee verschillende designs in de maten 16 t/m 19 inch. Bij de keuze voor 19 inch wielen worden 225/35 R19 banden gemonteerd.
 
Interieur
Het plaatje is pas echt compleet als ook het interieur is aangepakt. Al bij het openen van de deur vallen de aluminium instaplijsten op. De vloermatten zijn voorzien van een Steinmetz-logo en de pedalen en voetsteun zijn van aluminium. De handremhendel en versnellingspook kunnen worden voorzien van een aluminium cover.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.