Tuning & styling

Kia Sportage volgens Burtwell

Er zijn maar weinig tuningsproducten leverbaar voor de modellen van Hyundai en Kia. Burtwell, een nieuwe Nederlandse tuner, pakt de Hyundai Tucson en Kia Sportage aan. Onderscheid je van de massa met deze bodykit.

Burtwell is een nieuwe Nederlandse tuner en presenteerde in september de Hyundai Tucson met sportieve bodykit. De tweelingbroer van de Hyundai Tucson, de Kia Sportage wordt nu ook door Burtwell voorzien van een sportief pakket. Burtwell is volgens eigen zeggen opgericht voor moderne mensen die zich willen onderscheiden.
 
Bodykit
Zowel het exterieur als het interieur zijn door Burtwell grondig aangepakt. De voorkant van de Sportage is voorzien van een nieuwe bumper met een sportieve en krachtige uitstraling. De grille werd voorzien van gaas. De zijkant is extra dik dankzij de plastic delen op de wielkasten en de zijskirts. Aan de achterkant monteerde Burtwell een compleet nieuwe bumper. De dakrails zijn doorgetrokken over de achterkant van de auto en de spoiler is in dezelfde kleur gespoten als de dakrails. Lichtmetalen wielen en een sportuitlaatsysteem maken het plaatje compleet.
 
Lederen interieur
Binnenin de Sportage werd volop gebruik gemaakt van aluminium accenten op het dashboard en de deurpanelen. De met leer beklede stoelen zijn uitgevoerd in zwart en zilver. Het benadrukt de sportieve uitstraling van het exterieur.
 
Via de dealer
Burtwell levert de producten voor de Kia Sportage via de Kia-dealers, maar ook via de zeven Burtwell-specialisten in Nederland. Elk onderdeel is los verkrijgbaar. Voor een compleet pakket moet je rekenen op ongeveer € 5.000,- inclusief spuiten en montage. Op alle onderdelen zit 3 jaar garantie.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Sportage: eerste rij-indruk

Autonieuws
Nieuwe Kia Sportage: eerste rij-indruk
> Artikel lezen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.