Tuning & styling

Volkswagen T5-tuning van RSL

RSL, de bekende Volkswagen T5 tuner uit Duitsland komt met een aantal nieuwe onderdelen voor de T5 (Transporter en Multivan). Naast een stylingspakket levert RSL 20 inch wielen en een sportuitlaatsysteem.

De tuning van Volkswagen bussen is erg populair. In Nederland was het lange tijd aantrekkelijk om als particulair te profiteren van de vele ruimte en relatief lage kosten van een auto op grijs kenteken. De Volkswagen Transporter was daarbij erg populair. Voor particulieren was het namelijk een interessant tuningsobject. De Duitse tuner RSL biedt al jaren een uitgebreid programma aan voor de Transporter.
 
Spoilerpakket
Ook het nieuwe model moet eraan geloven. De T5 mag al enige tijd op de markt zijn en door RSL al meerdere malen aangepakt, de tuner komt nu met een nieuw pakket. Het front van de T5 straalt meer sportiviteit uit dankzij een voorspoiler met gaas, koplampspoilers en gaas bovenin de voorbumper. De spiegelkappen en deurgrepen zijn verchroomd. Zijskirts aan beide zijden van de T5 en een spoilertje onder de achterbumper zorgen voor optische verlaging. Op het dak is een spoiler gemonteerd die volgens de tuner ook nog eens voordeel heeft op hoge snelheid.
 
20 inch wielen
De rij-eigenschappen van de T5 werden verbeterd door de montage van andere veren en dempers. De auto kwam hierdoor niet alleen dichter bij het asfalt, maar helt ook beduidend minder over in de bochten. RSL monteerde 20 inch verchroomde wielen onder de T5. Daaromheen zitten 275/35 ZR20 banden van Dunlop.
 
Compleet pakket
Voor wie belang heeft bij een Transporter of Multivan zoals op de foto’s te zien is moet rekenen op een bedrag van zeker € 5.000,- exclusief montage en spuitwerk.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.