Tuning & styling

Uitgebreid tuningsprogramma Mercedes S-klasse

Brabus biedt het meest uitgebreide tuningsprogramma voor Mercedes-modellen. Hun nieuwste creatie is gebaseerd op de nieuwe Mercedes S-klasse (W221) en omvat motortuning, onderstelmodificaties en optische tuning.

Brabus heeft diverse tuningspakketten voor de verschillende motorversies van de S-klasse. De wijzigingen die door Brabus zijn uitgevoerd lopen uiteen van een gewijzigd motormanagementsysteem tot een compleet getunede motor waarbij de cilinderinhoud is vergroot, de krukkenassen zijn aangepast en het complete uitlaatsysteem werd vervangen. De S 320 CDI is door Mercedes voorzien van extra vermogen middels een PowerXtra D6 vermogenskit. Het vermogen van de dieselmotor is met 48 pk toegenomen tot 272 pk en het koppel steeg tot 590 Nm. De S 350 kreeg 15 pk extra en levert nu 332 pk. Het koppel is gestegen tot 420 Nm. Voor de S 500 is Brabus bezig met een zeer uitgebreide programma.
 
730 pk en 1.100 Nm
Het topmodel van de Brabus S-klasse is voorzien van de S V12 S Biturbo motor van de Duitse tuner. De motor is voorzien van grotere turbo´s, efficiëntere intercoolers en een compleet nieuwe sportuitlaatsysteem. Verder is de cilinderinhoud aanzienlijk vergroot, werden er andere krukkenassen gemonteerd en werd het in- en uitlaatsysteem aangepast. Het resultaat is een 6.2 liter grote motor met een vermogen van 730 pk en een koppel van 1.100 Nm(!). De S-klasse is in staat om met deze motor in 4,0 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid is begrensd op 340 km/h.
 
Optische tuning
Om het geheel ook optisch vorm te geven werd het uiterlijk van de S-klasse subtiel aangepast. De voorspoiler van carbon heeft niet alleen optisch een functie maar zorgt ook voor meer neerwaartse druk. In de zijskirts zijn aan elke kant vijf LED-lampjes gemonteerd die het in- en uitstappen wat comfortabeler maken. De achterkant wordt gekenmerkt door een licht gewijzigde achterbumper en vier flinke uitlaatpijpen.
 
Onderstel
De Brabus ´suspension modules´ passen de luchtvering aan. De S-klasse komt hiermee 25 mm lager te liggen. Lichtmetalen velgen zijn leverbaar van 17 tot 21 inch. De grootste band-/velgcombinatie is geschoeid op 255/30 ZR21 banden vóór en 285/30 ZR21 banden achter. Het meest uitgebreide remsysteem meet 380 x 36 mm op de vooras en is voorzien van maar liefst 12 zuigers per remklauw.
 
Luxe interieur
Geheel volgens de traditie van Brabus werd ook het interieur aangepakt. Brabus levert lederen bekleding van de stoelen, het dashboard en de deurpanelen in alle denkbare kleuren. Een uitgebreid multimediasysteem is naar wens leverbaar en bestaat uit onder meer TFT-schermpjes, DVD-speler(s) en de mogelijkheid om een PlayStation aan te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.