Tuning & styling

Mercedes-Benz X-klasse

Carlex bekokstooft Mercedes X-klasse 6x6

Het Russische Carlex Design, vooral bekend om diens extravagante interieurs, wil niets liever dan vervolg geven aan de brute Mercedes G-klasse AMG 6x6. Maar dan op basis van de X-klasse.

Carlex bekokstooft Mercedes X-klasse 6x6
Of Mercedes-Benz een opvolger voor de G 63 AMG 6x6 in de planning heeft is niet bekend. Maar Carlex Design gaat daar in elk geval niet op wachten. De tuner creëerde alvast z'n eigen zeswielige bruut. Echter in plaats van de nieuwste G-klasse als basis te nemen, nam het de X-klasse als uitgangspunt.

Naverbranders

Visueel doet de Carlex X-klasse Exy 6x6 Concept, zoals 'ie officieel is gedoopt, geenszins onder voor de Mercedes die hem van een fikse dosis inspiratie voorzag. Sterker, door de natuurlijke rondingen van de Mercedes X oogt 'ie zowaar nog wat heldhaftiger. Of zou dit komen door de stellage achterop de laadback, alsook de 'naverbranders' aan de achterzijde die tegelijk dienstdoen als wielkasten van het vijfde en zesde wiel?

Allemaal optische stoerdoenerij waarschijnlijk, evenals de kachelpijpen, want motorisch levert Mercedes de X-klasse niet sterker af dan 190 pk, afkomstig uit een viercilinder-diesel. Maar wie weet heeft Carlex op dat front ook nog een verrassing in petto.

Redactie
Door Redactie
Carlex bekokstooft Mercedes X-klasse 6x6
Carlex bekokstooft Mercedes X-klasse 6x6

Mis geen belangrijk Mercedes-Benz-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers