Tuning & styling

TechArt gaat los op Panamera Sport Turismo

In onze rijtest valt te lezen dat de Porsche Panamera Sport Turismo af-fabriek eigenlijk niets meer te wensen overlaat. Want ja, zo goed is 'ie. Toch zullen er altijd veeleisers zijn die meer willen. Meer als in meer exclusiviteit en motorvermogen. Wel, dan ben je bij TechArt aan het juiste adres.

Wij waarderen de Panamera Sport Turismo om z'n relatief ingetogen looks. Maar daarmee moet je natuurlijk niet aankloppen bij TechArt. Bij de Porsche-tuner kan het juist niet opzichtig genoeg, al moet het niet té worden. Een fikse bodykit komt er daarom aan te pas, waarbij de wielkasten rondom met nog eens 4 centimeter zijn uitgeklopt. De kleur Forest Green, een straffe verlagingset en liefst 22 inch wielen doen de rest. Nog maar te zwijgen over de wel zeer bijzondere motorkap en het aangepakte interieur. Met dat laatste gaat TechArt op chic zoals we dat maar zelden zien van het bedrijf.

Krachtkuur
550 pk, het is meer dan genoeg. Helemaal tijdens zulke grijze weersomstandigheden toen wij de Panamera Turbo Sport Turismo te leen hadden. Niets mee te maken, aldus TechArt. Als er meer in zit, moet je er meer uithalen lijkt de tuner te willen zeggen.

Nog eens 90 pk meer om precies te zijn, bij een totaalkoppel van 900 Nm. Wat 640 pk doet met hun zo gedoopte 'GrandGT'? Onder andere zorgen voor een knaltijd van 3,4 seconden op de spurt naar 100 km/h. Van 0 naar 200 km/h duurt vergt slechts 5 tellen langer van je geduld en deze 8,3 seconden is niet eens zoveel langzamer dan de supersportwagens van het moment. Allemachtig!

Gerelateerde artikelen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Wen alvast aan de Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Deze Porsche Panamera is 'to die for'

Autonieuws
Deze Porsche Panamera is 'to die for'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.