Tuning & styling

GeigerCars Hummer H3

Na de Hummer H2 is nu ook de Hummer H3 door GeigerCars onder handen genomen. Niet alleen de looks van de H3 werden aangepakt, maar ook technisch veranderde het een en ander.

Aan de buitenkant valt gelijk de chroomkleurige bullbar op. De 1.560 euro kostende bullbar is er niet alleen voor de looks, hij beschermt ook de lak van de auto tegen kleine botsingen. Voor de achterkant is binnenkort een sportuitlaat te bestellen. Die moet de auto een dieper geluid meegeven. De grote 20 inch velgen maken het geheel af. De velgen in combinatie met 265/60 R 20 banden kosten € 3.816,-.
 
+102 pk!
Om het vermogen van de H3 wat op te schroeven heeft GeigerCars gebruik gemaakt van een compressor. Samen met deze compressor komt het vermogen van de 3.5 liter 5-in-lijn motor op 325 pk (+ 102pk) en het koppel stijgt naar 435 Nm (+ 130 Nm). De sprint van 0 naar 100 gebeurt na de ingreep in slechts 8,4 seconden. De maximum snelheid ligt rond de 210 km/u.
 
Sportvering
Om de auto een sportiever weggedrag te geven levert GeigerCars ook andere vering en demping. De nieuwe vering zorgt ervoor dat de auto 10 centimeter dichter bij de grond staat. Hiernaast levert GeigerCars grotere remmen voor de H3. De voorste remmen zijn zelfs 355 mm in diameter.

Gerelateerde artikelen

NXT 360 volgt Humvee op, maar komt als mosterd

Autonieuws
> Artikel lezen

DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden

Tuning & styling
DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden
> Artikel lezen

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

Autonieuws
Hummer H1 komt terug als bouwpakket
> Artikel lezen

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

Tuning & styling
Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.