Tuning & styling

Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso

Novitec 'doet' de Ferrari GTC4Lusso. Wat dat betekent? Nieuwe koolstofvezel onderdelen, 22-inch velgen én 709 pk. Gassen maar!

De Duitse tuners van Novitec maken er een ware sport van om dikke bolides nog dikker te maken. Dat is ze ook met de GTC4Lusso weer gelukt. Het Italiaanse sierpaard is voorzien van allerlei nieuwe onderdelen, waaronder twee voorspoilers en een splitter aan de voorzijde, allemaal gemaakt van carbon. Zo wordt de GTC4Lusso ook bij hogere snelheden op de weg gedrukt.

Novitec is ook de windtunnel ingedoken om de luchtstromen tussen de voor- en achterwielkasten te verbeteren. Hierdoor oogt de Ferrari niet alleen breder, maar ligt hij ook stabieler op de weg, aldus de tuner. Dan gaan we door naar de achterkant, waar de diffuser zorgt voor nog betere aerodynamica zorgt.

Standaard is de GTC4Lusso van Novitec voorzien van 21" (voor) en 22" (achter) velgen. Maar genoeg over de looks, het is tijd om het over de prestaties te hebben. De 3.9 liter achtcilinder is immers net zo grondig onder handen genomen als het uiterlijk. De meerst krachtige variant topt op 709 pk, 99 pk meer dan de V8 standaart levert. 0-100 km/h duurt nog maar 3,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 325 km/h.

Om het helemaal af te maken doe je er goed aan ook de uitlaten van Novitec te bestellen. Die zijn specifiek afgestemd op jouw wagen, zodat je niet alleen een lekkerder geluid krijgt, maar ook qua vermogen merkt dat je erop vooruit gaat.

Gerelateerde artikelen

Facelift Ferrari FF mag – gelukkig – geen naam hebben

Spyshots
Ferrari maakt de FF nog fraaier
> Artikel lezen

Was de Ferrari FF toch bijna een crossover geweest!

Autonieuws
Was de Ferrari FF toch bijna een SUV geweest!
> Artikel lezen

GTC4Lusso is duurste Ferrari te koop

Autonieuws
GTC4Lusso is duurste Ferrari te koop
> Artikel lezen

Ferrari GTC4Lusso T: met de T van turbo

Autonieuws
Ferrari GTC4Lusso T: met de T van turbo
> Artikel lezen

Wheelsandmore sleutelt aan Ferrari FF

Tuning & styling
Wheelsandmore sleutelt aan Ferrari FF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.