Tuning & styling

Onderscheidende Hyundai Tucson van Burtwell

Burtwell is een nieuwe speler in de markt van stylingproducten. De eerste auto die Burtwell onder handen heeft genomen is de Hyundai Tucson. Het resultaat is een stoere en sportieve SUV.

Burtwell is een geheel nieuw onderdeel van Progress Europe. Progress is een bedrijf dat vele spoilers en bodykits levert voor diverse autofabrikanten. Het bedrijf werkt voornamelijk achter de schermen en is daardoor vrij onbekend. Met Burtwell gaat het bedrijf de particuliere markt op. De accessoires van Burtwell worden geleverd via de merkdealers, maar ook bij één van de 7 Burtwell specialisten in Nederland.
 
Complete bodykit
Zoals gezegd is de Hyundai Tucson het eerste project van Burtwell. De verschillende onderdelen zijn door Burtwell´s eigen ontwerper getekend en maken de Tucson tot een veel sportievere en stoerdere SUV. De auto onderscheidt zich van de massa door de vele accessoires. De voorkant wordt gedomineerd door de enorme grille en de sportieve bumper met geintegreerde mistlampen en koelvinnen. Aan de zijkant vallen uiteraard de lichtmetalen wielen op, maar ook de skirts geven de auto een sportievere look. De achterkant onderscheidt zich door de gewijzigde bumper met vier uitlaatpijpen, de plaat op de achterklep en de dakspoiler.
 
Lederen interieur
Om te laten zien waartoe Burtwell in staat is heeft men ook het interieur van de Tucson aangepakt. Er is veel gebruikt gemaakt van leer en aluminium. Zo zijn de instaplijsten, delen van het dashboard en de deurpanelen voorzien van aluminium. De stoelen zijn bekleed met een combinatie van rood en zwart leer. Ook de matten zijn afkomstig van Burtwell.
 
Toekomstplannen
Burtwell heeft ambitieuze plannen. Het bedrijf gaat naast deze Hyundai Tucson ook diverse andere modellen onder handen nemen. Een logisch vervolg is de Kia Sportage en er wordt gesproken over de nieuwe Suzuki Grand Vitara en de nieuwe Toyota RAV4. Verder is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de Suzuki Swift aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Autonieuws
Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson
> Artikel lezen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Hyundai Tucson neemt vanafprijs ix35 over

Autonieuws
Hyundai Tucson neemt vanafprijs ix35 over
> Artikel lezen

Hyundai toont twee hybride Tucson's

Autonieuws
Hyundai prikkelt alvast met hybride Tucson
> Artikel lezen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.