Tuning & styling

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

580 pk. Dat is wat de Porsche 911 Turbo S tentoonspreidt aan de temmer van zijn stuur. Magertjes, niet? Dat vinden ze bij Gemballa anders wel. De Duitse tuner en Porsche-specialist pakte daarom dit nijpende vermogensprobleem aan in de gedaante van een nieuwe Avalanche. In Genève zal 'ie tussen de andere, minder kleurrijke wereldprimeurs staan.

Gemballa bouwt de Avalanche al sinds midden jaren tachtig. En de tuner wil met z'n creatie op basis van de 991 nog eens knipogen naar het origineel. Vormgeving en kleur zullen daarin de voornaamste herinneringen ophalen. Qua vermogen kunnen deze jongste Avalanche en diens verre voorvader namelijk niet verder uiteenlopen. Sterker, nooit eerder wist Gemballa zoveel kracht op te brengen voor een 911 Avalanche.

TechArt & co pesten
De opgefokte krachtcentrale – waarover amper details worden prijsgegeven – levert uiteindelijk 820 pk en 950 Nm. Oftewel, een schep van een shovel meer dan de 911 Turbo S af-fabriek meekrijgt. Wat zoveel geweld doet met de Avalache? Gemballa onthoudt zich ook op dat vlak van ieder commentaar. Maar wij hebben wel een idee… en trek hier vervolgens nog maar enkele tienden van af. De topsnelheid van de Gemballa Avalanche zal naar schatting tegen de 350 km/h aan hikken. Allemachtig!

Gerelateerde artikelen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.