Tuning & styling

Sportievere Seat Leon van JE Design

De Seat Leon is al vanaf het begin een populair tuningsobject. Dat zal ook voor de nieuwe Leon zo zijn. JE Design presenteert als eerste een compleet pakket aan tuningsproducten voor de Leon.

Met de nieuwe Leon is Seat erin geslaagd een sportief model neer te zetten. Het is een waardige opvolger van de populaire vorige generatie van de Spaanse hatchback. JE Design heeft zowel uiterlijk als onderhuids de nodige aanpassingen gedaan om een nog sportievere Leon neer te zetten.
 
Spoilers
Aan de buitenkant zien we onder meer een sportieve voorbumper met geïntegreerde spoiler. Verder zijn de koplampen voorzien van koplampcovers en is de auto optisch verlaagd met een set zijskirts. Aan de achterkant is een sportievere bumper gemonteerd en prijkt een dikke uitlaat (135 x 95 mm) door de bumper heen. De antenne kan door JE Design worden vervangen door een zogenaamd ´haaienvinnetje´.
 
Verlaagd
Niet direct zichtbaar, maar zeker een bijdrage leverend aan de look en de rij-eigenschappen is de verlagingskit. Zowel veren als dempers zijn vervangen. Daarmee kan de Spanjaard tussen de 35 en 65 mm worden verlaagd. Op het gebied van lichtmetaal is er volop keus. JE Design levert vijf verschillende soorten velgen in de maten 17, 18 en 19 inch. De topper is een 19 inch ´Multispoke´ velg met 225/35 R19 banden.
 
Chiptuning 2.0 TDI
Motorisch kan JE Design met chiptuning de nodige extra pk´s wakker schudden. De 2.0 TDI levert standaard 140 pk maar dankzij JE Design kan er 185 pk uit de motor worden gehaald. Het koppel stijgt met 85 Nm naar een indrukwekkende 405 Nm. Daarmee is de Leon 2.0 TDI maar liefst 1 seconde sneller in de acceleratie naar 100 km/h (nu: 8,3 seconden). Een chip voor de 2.0 TFSI benzinemotor is nog in ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.