Tuning & styling

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Sinds performancehuis Polestar is opgeslokt door Volvo lijkt het ietwat stiller te zijn rond Heico Sportiv, die andere hofleverancier van het Zweedse merk. Maar nu slaat het terug; met sterkere versies van notabene de S60 en V60 Polestar.

Onlangs vernieuwde Volvo de S60 en V60 Polestar en dan vooral technisch. Beide kregen een kleiner hart, maar dat meer vermogen kan leveren. 367 pk is echter nog niet genoeg, meent Heico. Zij trekken de kracht van de 2.0 liter viercilinderturbo daarom omhoog naar 400 pk.

Het koppel stijgt zelfs nog wat meer, namelijk van de af-fabriek meegegeven 470 Nm naar 550 Nm zodra de e.motion PerformanceKit is geïnstalleerd. Die powermodule is overigens van het principe plug&play, dus je staat in mum van tijd weer buiten bij Heico. Wel eerst 5.000 euro aftikken.

Prestaties
Nu lijkt een vermogensboost van 33 pk en 80 Nm niet bijster noemenswaardig, maar dat het wel degelijk effect heeft bewijzen de verbeterde prestaties van de door Heico aangepakt Polestars. Zo verloopt de sprint naar honderd 0,4 seconden sneller en kan er helemaal door gestoomd worden tot 275 km/h. De standaard S60 en V60 Polestar moeten het doen met een tijd van 4,7 seconden en 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.